Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 12 februarie 2015

• Noaptea trecută, au curs râuri de şampanie pe platourile Antena 3 şi România TV • Mai pe la miezul nopţii, duşmanii înverşunaţi ai Elenei Udrea (Cezar Preda, Mirel Palada, etc.) au însufleţit platoul B1TV, au demonstrat că „s-a făcut dreptate!”, fiara este în cătuşe, că au scăpat ţara de o „incultă ajunsă în fruntea ţării prin şmecherii şi fraude!” • Elena Udrea a fost scoasă din sediul DNA, marţi seara, cu cătuşe la mâini şi flancată de opt jandarmi, după ce a fost reţinută de procuror • Întrucât actualul sediu a devenit neîncăpător pentru numărul mare de corupţi autohtoni, DNA a luat o decizie aşteptată de toţi românii oneşti

• Noaptea trecută, au curs râuri de şampanie pe platourile Antena 3 şi România TV. Inspiraţi din imaginile de la TVR, din ziua în care a fugit Ceauşescu, cu helicopterul, imagini în care Mircea Dinescu striga: „am învins, am învins!”, tot aşa, la televiziunile mogulilor Felix şi Ghiţă, „revoluţionarii” din echipele de comando conduse de Gâdea şi Ciutacu, au zbierat în cor: „am învins, am învins!”. Doamnele din mahalalele oraşelor, unele absolvente ale universităţii „Antena3”, altele aflate în plină şcolarizare la aceste universităţi, s-au adunat în faţa blocurilor, au chiuit toată noaptea de bucurie, când au văzut-o cu cătuşele la mâini pe „aia care sucea minţile bărbaţilor însuraţi, le strica familiile”. Una dintre doamnele care serbau, a exprimat părerea, împărtăşită, în cor, de celelalte: „trebuia să-i dea cu vitriol, soro, să vadă şi ea cum e să fi boccie, să nu mai facă trotuaru’ pe la Paris, să nu le mai strice şi ălora casele!”. Procurorul s-a gândit bine (o fi o decizie venită „de sus?”) când a scos-o din DNA pe Elena Udrea cu cătuşele la mâini, măsură prin care să fie asigurată protecţia celor şase poliţişti micuţi şi slăbuţi care o flancau şi, mai ales, să fie protejată populaţia, de furia reţinutei. Trebuia să i se atârne de gât acesteia inscripţia inventată pe vremea lui Ion Antonescu, lipită pe toate gardurile în timpul războiului: „cine limba lungă are va săpa cinci ani la sare”. Vă mai amintiţi? „Eroii” Felix şi Năstase n-aveau cătuşe la mâini…

• Mai pe la miezul nopţii, duşmanii înverşunaţi ai Elenei Udrea (Cezar Preda, Mirel Palada, etc.) au însufleţit platoul B1TV, au demonstrat că „s-a făcut dreptate!”, fiara este în cătuşe, că au scăpat ţara de o „incultă ajunsă în fruntea ţării prin şmecherii şi fraude!”. În emisiune cu aceştia, un alt membru al comisiei juridice din parlament a subliniat: „Iată, noi parlamentarii de bună credinţă, nu ne facem scut în jurul colegilor, chiar le dăm, şi noi, câte o copită, vom face dreptate, vom distruge regimul Băsescu, începând chiar cu el”. Superb aforism de intelectual!

• „Poţi pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe adevărului”, a spus o „mare” femeie politician care prin aceste cuvinte este de acord că adevărul despre excrocheriile sale să iasă la lumină. „Vreţi să veniţi şi voi cu mine?” – a întrebat „măreaţa” Ciociolina. Eu unul sunt de acord să împart aceeaşi celulă cu ea, dacă şi ea împarte cu mine cei 10% luaţi la contractele ministerului, deci ~ 200 milioane euro şi restul de ciubuc de ~ 80-90 milioane euro. Regret că fostul ei soţ nu confirmă baloanele de săpun despre Ghiţă, Coldea şi 5 sute mii de euro. Udrea a promis că va ţine un discurs de apărare fulminant de la tribuna Parlamentului, dacă i se va cere arestarea. A avut ocazia, a avut imunitatea (culmea, de la tribuna Parlamentului ar fi avut imunitate parlamentară absolută, care nu poate fi ridicată, pentru orice declaraţie ar fi făcut!!!) şi tot ceea ce a transmis a fost „După cum vedeţi, nu am sifonat nimic!”. Iată, încă odată, de ce trebuie arestată preventiv deputata. Cred că procurorul de caz a făcut criza de isterie când a văzut cum face comunicarea în văzul tuturor către paratasii arestaţi sau aflaţi în libertate. Ăsta nu e comportament de om nevinovat ci de interlop.

• Elena Udrea a fost scoasă din sediul DNA, marţi seara, cu cătuşe la mâini şi flancată de opt jandarmi, după ce a fost reţinută de procuror. Deşi era încătuşată în momentul în care maşina anchetatorilor a plecat de la sediul DNA, ea a ajuns fără cătuşe la arest. Doamne, câtă isterie şi show în acest caz. Flancată de 8 jandarmi, de ce nu 80? Elena a dovedit că este o securistă antrenată, cu o agrafă de birou i-a fost foarte uşor să-şi deschidă cătuşele. La cât de antrenată e, madam Cocoş trebuia dusă cu TAB-ul la coteţ. Vă amintiţi cum umbla Bombo (Adrian Năstase) fără cătuşe (şi era ditamai omul) iar declaraţiile gardienilor erau că deţinutul este un om care nu prezintă comportament care să necesite brăţări? Lenuţa o fi mai zbanghie? Sau totul e un circ? Să mai uităm de iarnă, de facturi, de francul elveţian, etc.

• Întrucât actualul sediu a devenit neîncăpător pentru numărul mare de corupţi autohtoni, DNA a luat o decizie aşteptată de toţi românii oneşti: se mută în clădirea Parlamentului, unde spaţiul este mult mai generos. Bonus, în clădire îşi fac veacul câteva sute de corupţi, fapt care va uşura mult munca procurorilor. „O simplă verificare de rutină a scos la iveală că absolut toţi deputaţii şi senatorii au participat, sub o formă sau alta, la un act de corupţie”, a explicat Laura Codruţa Kovesi. „Este, deci, absolut normal să ne mutăm în Palatul Parlamentului: economisim atât timp, cât şi resurse umane.” Procurorul-şef al DNA estimează că până la finalul acestui an clădirea Parlamentului va fi golită complet de deputaţi şi senatori, toţi urmând să ajungă fie în arest preventiv, fie direct în închisoare, condamnaţi cu executare. Ea le-a făcut deja şi o oferta parlamentarilor: cei care se toarnă singuri primesc 30% reducere de pedeapsă.

• Într-un interviu, fostul şef al unei direcţii mai puţin cunoscute din cadrul SIE traduce gestul lui Udrea cu degetul la nas ca fiind un avertisment: „Be careful!” Ai grijă! Nimic altceva! (…)

Rep.: Aţi văzut gestul Elenei Udrea din Parlament?

M.S.: Acel gest cu nasul şi cu degetul?

Rep: Da, exact. Ce credeţi că reprezintă?

M.S.: „Be careful!” Ai grijă! Nimic altceva! L-am auzit şi pe domnul acela senator de la PSD care seamănă cu Fred Flintstone…

Rep.: Domnul Savu.

M.S.: Savu, aşa! Dar eu tot Fred Flintstone îi zic! L-am auzit cu nişte traduceri din body language de te doare mintea! Şi se mai şi lăuda că a lucrat în Informaţii! Unde? În Gara de Nord?!

Rep.: Domnul general Abraham era de părere că gestul înseamnă: „Traiane, nu te-am trădat!”

M.S.: Când îl văd pe Abraham la televizor cum le turuie, îmi aduc aminte de „Chestiunea Zilei”, aia scurtă, când băieţii lui Călinescu făceau: „Abraham-ham-ham-ham! Abraham-ham-ham-ham!” M-am topit de râs! De! General-adjutant! Aş prefera să vorbim de lucruri serioase, nu de Abraham.