Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Polițistul de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Cătălin Dănălache, este cercetat de procurorii de pe lângă Curtea de Apel Pitești pentru ucidere din culpă – Ei bine, avem și o veste bună. S-a trezit primarul din Govora, Mihai Mateescu, care de câteva mandate bune doarme nestingherit în papucii statului – Pe adresa electronică a publicației noastre am primit un mail interesant, cu titlul „Ce jaf face PNL-ista vâlceancă Zvetlana Preoteasa prin instituțiile publice din București  – Vom fi martori, zilele viitoare, la un eveniment de-o fățărnicie greu de descris – Se vede treaba că din nou Curtea Constituțională este o instituție serioasă în această țară

– Polițistul de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Cătălin Dănălache, este cercetat de procurorii de pe lângă Curtea de Apel Pitești pentru ucidere din culpă. Fiind ofițer superior, cazul său a fost declinat automat către o instanță superioară. În fine, Dănălache, nu mai departe de luna aprilie a acestui an, a omorât un bătrân pe trecerea de pietoni, chiar în fața poștei centrale. Din câte am înțeles, el circulă în continuare liniștit pe șioselele vâlcene, având o dovadă dată de Serviciul Rutier Vâlcea. Așteptăm cu interes deznodământul cazului, de și am putea pune pariu de pe acum că polițistul va fi absolvit de orice vină, mortul fiind cel vinovat.

– Ei bine, avem și o veste bună. S-a trezit primarul din Govora, Mihai Mateescu, care de câteva mandate bune doarme nestingherit în papucii statului. El revine însă în forță și anunță cu mândrie că-i va amenda pe toți proprietarii de clădiri care nu- și renovează fațadele. Cam târziu monsieur! Păi până acum nu ai observat că stațiunea Băile Govora arată jalnic, ca după război? Nu avea cum să vadă totu și, pentru că Mateescu nu a făcut altceva în acești ani decât să care bătrânele cu ma șina ori la spital, ori la Casa de Pensii, în acest fel el asigurându- și voturile. De aceea nu a văzut nici că i-au fugit turiștii din stațiune pentru că altfel își rupeau picioarele în craterele de pe stradă. Așa că, declarațiile de genul „voi amenda  sau „stațiunea devine din ce în ce mai atrăgătoare , declarații date jurnaliștilor vâlceni,  sunt jenante și ne stârnesc un surâs amar în colțul gurii.

– Pe adresa electronică a publicației noastre am primit un e-mail interesant, cu titlul „Ce jaf face PNL-ista vâlceancă Zvetlana Preoteasa prin instituțiile publice din București . Mai marea doamnă liberală este acuzată de presa centrală că angajează lipitorii de afișe ai PNL în instituții publice și pe funcții pentru care nici măcar nu au calificare. Sigur, nu ne mai miră nimic la Svetlana Preoteasa pentru că i s-a dus renumele și atunci când era la Ministerul Educației, ea fiind, de asemenea, acuzată că face „numai mizerii . Dar iată ce spun cei din ziarul Curentul: „La fel de revoltătoare este și detașarea lui Radu Ion de la S.C. Frenezia Energetics SRL, o firmă de familie din Buftea care se ocupă cu instalații electrice. Acesta și-a făcut contract de muncă și l-a înregistrat în revisal într-o zi de duminică, conform contractului individual de muncă nr.19 din 02.06.2013. Imediat, pe 05.06.2013, acest Radu Ion a fost detașat pe postul de casier la Hurmuzachi, pe care l-a primit cu mărinimie de la șiefa penelistă, Zvetlana Preoteasa, de pe postul de merceolog . No comment!

– Vom fi martori, zilele viitoare, la un eveniment de-o fățărnicie greu de descris. Poate este printre singurele dăți din an când la Vâlcea, o altă categorie este mai fățarnică decât politicienii. În timpul procesiunii organizată de Arhiepiscopia Râmnicului cu ocazia Sfântului Antim Ivireanul, popii își vor da măsura fățărniciei și fariseismului. Nu că în alte zile ar fi altfel, dar acum vor epata, vor defila, vor rosti alocuțiuni și vor face câte și mai câte lucruri care au menirea să scârbească enoria și. Nu cred că mai are rost să spunem că Biserica a scăzut drastic în topul instituțiilor în care românii au încredere. Și asta din cauza lor. Îi vom vedea iar etalând patrafirele frumos brodate, aliniați sau încolonați în frunte cu episcopul Emilian Leușteanu. Presa, de-a lungul timpului, dar și enoria și de rând le-au dat ,,măștile  jos demult. Pe foarte mulți dintre ei îi cunoaștem “ afaceriști vero și, curvari, rău-platnici, sfidători ai legilor României dar și legiuirilor BOR, închinători la idolul lor suprem care este banul. Unii dintre ei chiar și masoni. Iar ca să fie treaba treabă mai vin și arhierei din alte județe ale țării, fiindcă așa se face. Sunt și ei invitați la o asemenea procesiune. Și vin și ei cu ma șinile lor de lux, cu mătănii și carduri pline de bani prin buzunare. Unii masoni, alții foști și actuali securiști, alții homosexuali. Ba unii chiar sunt de toate dintre cele menționate. Și-o să se plimbe pe străzi în micuțul târgușor de provincie hărăzindu-l cu ¦. Cu ce? Ce acelea și lucruri de până acum.

– Se vede treaba că din nou Curtea Constituțională este o instituție serioasă în această țară. După ce a apărat democrația în fața hoardelor useliste venite să-l instaureze pe Crin, Ponta și gașca lor bezmetică, judecătorii de la CC au hotărât că legea privind eutanasierea câinilor este constituțională. În mod normal, firesc și de bun-simț, așa este. Nici nu îți trebuie multe studii de Drept ca să îți dai seama că este așa este. Ce  asigură, de fapt, Constituția? Printre altele sunt stipulate și articole despre siguranța cetățeanului. În contextul în care există orașe ca Bucureștiul, dar și altele, unde sunt pe străzi o grămadă de haite flămânde, ce se mai alege de siguranța cetățeanului?! Și atunci cum nu este constituțională legea eutanasierii câinilor? Instituțiile statului sunt menite să vegheze la bunul mers al societății oamenilor, în principal. Când oamenii sunt pu și în pericol să fie agresați, răniți sau chiar omorâți de câini, omorârea acestora nu este decât o măsură de protecție. Un fel de măsură sanitară aplicată preventiv întregii comunități. Cine nu înțelege asta are o logica mai jos de genunchiul broaștei.

– Pataliputra