Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 11 septembrie 2014

• Miercuri, în jurul orei 12, doi consilieri judeţeni ai PSD au fost văzuţi ieşind din sediul PNL, din Rm. Vâlcea • Starea financiară din Arhiepiscopia Râmnicului devine tot mai precară • Surprinzător, fostul deputat Sorin Zamfirescu și fost primar al Râmnicului, se prezintă/se vrea un mare „guru” • E oficial, Corina Creţu a primit postul de comisar european pentru Politică Regională, în Comisia Europeană • Moscova vrea să ajungă la cel mai înalt nivel din România, să-şi pună agentul şef al CSAT • Gata, s-a încheiat cu suspendarea preşedintelui

• Miercuri, în jurul orei 12, doi consilieri judeţeni ai PSD au fost văzuţi ieşind din sediul PNL, din Rm. Vâlcea. Surse de încredere din această organizaţie ne-au informat că întâlnirea celor doi consilieri cu conducerea judeţeană liberală a fost pregătită şi moderată de un deputat PNL (poate din alt judeţ!) şi a vizat migraţia consilierilor spre dreapta eşicherului vâlcean. Dar cum există posibilitatea ca ordonanţa de migrare politică să fie declarată neconstituţională, pentru a nu-şi pierde mandatul, traseiştii pesediști se vor declara independenţi, susţinând, cu siguranţă, ACL. Astfel, USD-ul, prin migrarea celor doi, devine tot mai slab la vot, în susţinerea proiectelor dorite de PSD, în Consiliul Judeţean. Șmecheria cu „ordonanța migrării” a mai marilor social democrați, s-a întors împotriva lor.

• Discuție între Victor Ponta și soția lui: 16 Noiembrie 2014, seara alegerilor. Ora 18, Victor: – Daciana, dragostea mea, la noapte te vei culca cu viitorul Preşedinte al României! Ora 22, Daciana: – Victore, cum rezolvăm cu viitorul Președinte? Mă duci tu la Sibiu sau vine Johannis aici ? (11:59:45)

• Starea financiară din Arhiepiscopia Râmnicului devine tot mai precară. Dacă pe vremea fostului arhiepiscop IPS Gherasim nu prea se simţea lipsa banilor, „Tataia” fiind ajutat de marii oameni de afaceri din judeţ acum, noul Înalt Prea Sfinţit Varsanufie, nu prea are baftă la sponsorizări. Aşa că a pus „bir” pe parohii, acestea fiind obligate să dăruiască visteria lăcaşului central vâlcean al Domnului cu 350 lei lunar, de parcă nu ar fi destule daniile la care sunt supuşi preoţii prin plata presei bisericeşti, abonamentele la Radio Trinitas, plata unor cărți scrise de mai marii lor, etc. etc. Dar cel mai grav lucru este că nu mai funcţionează, la capacitate, nici cantina Episcopiei Râmnicului. Se caută un bun manager pentru revigorarea activităţii, în speranţa identificării unor sponsori doritori de a-i ajuta pe năpăstuiții Râmnicului, abonaţi la masa zilnică a săracului de până acum. Unul dintre cunoscătorii situaţiei dificile de la Arhiepiscopia Râmnicului, cu multă mâhnire, ne-a spus: „Este greu şi grav. Plătim tribut mândriei Arhiepiscopului şi Episcopului, oameni noi, veniţi de pe alte meleaguri, care nu fac nici un efort de a se apropia de sufletul enoriaşilor cu dare de mână. Ei cred că totul li se cuvine, numai pentru că sunt îmbrăcaţi în rasa preoţească și-i sfidează. Vin vremuri grele pentru biserica vâlceană!”.

• Surprinzător, fostul deputat Sorin Zamfirescu și fost primar al Râmnicului, acum pensionar îndestulat din politic, după ieșirea din letargia politică auto-impusă, se prezintă/se vrea un mare „guru” şi dă sfaturi în politică şi administraţie, ca unul care s-a afirmat pozitiv (?) în cele două domenii pe care le-a păstorit. De curând, o declaraţie a sa, dată unui ziar local, l-a scos din anonimat. Cu privire la viitoarele alegeri pentru Primăria Râmnicului, dumnealui s-a pronunţat CATEGORIC, sfătuindu-l pe fostul edil/viitor candidat Mircia Gutău – care a făcut multe şi moderne lucruri pentru Râmnicul nostru drag (nu numai al dumnealui!) – să nu mai candideze la primarie în 2016 pentru că, zice dumnealui, nu mai are șanse. S-a aşternut o mare dezamăgire prin propunerile de candidaţi propuse în calitate de „guru” (Giosan şi Handolescu) şi scoaterea în decorul administraţiei oraşului a harnicului – fost și viitor primar – Gutău. Sigur, domnul Zamfirescu are dreptul la opinie, dar de aici și până la impunerea absentei candidaturii cuiva cu „c.c.n.t.d.” (ceea ce nu mai trebuie demonstrat) este o enormitate. Nu puţini sunt râmicenii care se întreabă ce expertiză și ce virtuți îl fac pe Sorin Zamfirescu să dea astfel de sfaturi şi de ce se bagă în seamă, după un anonimat răsunător în administraţia publică locală şi în Camera Deputaţilor? „Pensie foarte mare și-a luat prin voturile râmnicenilor, acum, ce mai vrea? Să ne lase în pace și să nu încerce manipularea electorilor” – ne-a scris un cititor. Desigur, nu putem ignora nici noi răutatea publică exprimată de fostul primar și deputat, mirându-ne că a ajuns să ştie şi cum gândesc râmnicenii desptre candidatura lui Mircia Gutau sau ce gânduri pozitive îi animă pe aceștia ca să-i voteze pe favoriţii săi, viitori (im)posibili câștigători în alegeri. Găsim aici un caz de autocraţie, dar şi de supra-evaluare, pentru că, se știe – și o știe și dumnealui -, „nimeni nu este profet în ţara lui”. Mircia Gutău, prin cele făcute în municipiul nostru şi cele ce se văd, a ramas si mai este în gândul și în sufletul râmnicenilor şi nu puţini sunt aceia care-l aşteaptă să revină „acasă”, în primărie. Un cititor al ziarului nostru, Doru Mătuşoiu, din Ostroveni, îi aruncă pensionarului Zamfirescu mănuşa, cerându-i să-şi prezinte „realizările” de pe vremea când era edilul oraşului şi de pe vremea când era deputat, întrebându-l: „Credeţi că, în cazul în care aţi candida la primăria municipiului, veţi lua mai mult de 1000 de voturi de la concetăţenii noștrii?”. Ce ar fi să-i răspundeţi, domnule Zamfirescu?

• E oficial, Corina Creţu a primit postul de comisar european pentru Politică Regională, în Comisia Europeană. Şi acum, să răspundă penal Ponta şi Tăriceanu pentru afirmaţiile făcute la televiziuni, privind intervenţia Preşedintelui prin care ne-ar fi trădat ţara. Să fie judecaţi! Iată cum, din nou, Victor Ponta, prim mincinosul ţării, a picat de fazan. Cum rămâne cu presupusul telefon dat de preşedinte la CE? Cum rămâne cu suspendarea pe acest motiv (telefonul)? Când şi cu cine a negociat Ponta postul de comisar european pentru madam Creaţa – Powell? Doamne, şi asta vrea să ajungă preşedintele României!

• Moscova vrea să ajungă la cel mai înalt nivel din România, să-şi pună agentul şef al CSAT. Se grăbeşte însă pentru că Băsescu le încurcă planurile şi atunci îl pun şef CSAT pe agentul Tăriceanu. Ponta are o agendă secretă antiromânească şi anti-NATO. Moscova, în cazul puţin probabil în care Ponta nu îi va da ascultare, va reacţiona prin UDMR şi proiectul de autonomie. I-a arătat deja pisica. Astfel, prin declaraţiile de nazism, Ponta transmite semnale publice Moscovei că totul decurge cum doreşte Putin. Nu este exclus însă ca Ponta să meargă chiar până la alipirea României la Federaţia Rusă, fraţii noştri ortodocşi…

• Gata, s-a încheiat cu suspendarea preşedintelui. Călin Suspensor Manechin Playboy Anton Popescu Moliceanu Tăriceanu a vorbit neîntrebat. Lui Ponta nu-i trebuie un meci cu Băsescu şi cu americanii. Acuma pozează în patriotu’ naţionale, care vrea stabilitate. Ponta se află într-o dilemă ucigătoare. Dacă-l suspendă pe Băsescu, va fi strivit de acesta necruţător în campania care se apropie, iar dacă nu-l suspendă pe Băsescu, va fi strivit de Voiculescu prin Antena3, fără susţinerea căreia nu poate câştiga scrutinul prezidenţial. Deci, pierde oricum. Vorba lui nea Iancu, din această dilemă nu poate ieşi.