Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 09 februarie 2015

• De luni, pe spaţiul orar al Sorinei Matei, 20.00-21.30, va fi transmisă emisiunea X Press realizată de Sabin Orcan • O pereche sărbătoreşte nunta de argint şi în acelaşi timp şi 60 de ani de viaţă • Cine este Dan Andronic pe care îl tot vedem pe la TV?! – ar fi prima întrebare • Gura lumii politice dâmboviţene spune că Traian Băsescu a stat separat de nevastă, dintotdeauna, de când a venit în Bucureşti (1990), fiindcă există o mare problemă cu paternitatea Ebbei • Fostul ministru al Marilor Proiecte Dan Şova, chemat la DNA pentru o anchetă, a fost eliberat în timp record, după ce procurorii au realizat că au de-a face cu un imbecil • Se duc pe apa sâmbetei visurile de prim-ministru ale lui Cătălin Predoiu

• De luni, pe spaţiul orar al Sorinei Matei, 20.00-21.30, va fi transmisă emisiunea X Press realizată de Sabin Orcan. Sorina Matei, realizatoarea emisiunii Actualitatea Românească de la B1 Tv, a intrat în concediu joi, după ce cu o zi înainte a fost acuzată de Elena Udrea. „Doamnei Sorina Matei i s-a plătit salariul sau i se plăteşte de către domnul Nicolae Dumitru. Şi asta la cererea lui Coldea”, a declarat miercuri Elena Udrea într-un interviu pentru Lumea Justiţiei. Nicolae Dumitru zis Niro este arestat la domiciliu în dosarul Microsoft. Joi dimineaţă, Matei a scris pe blog că: „Am făcut câteva interviuri publice, la RTV şi B1 TV cu dânsul (n.red – George Maior), când era director SRI. Aşa am aflat că există şi un prim adjunct al SRI, pe care l-am văzut, întâmplător, de câteva ori în viaţa asta”.

• O pereche sărbătoreşte nunta de argint şi în acelaşi timp şi 60 de ani de viaţă. Apare o zână şi le zice: – Ca premiu vă îndeplinesc câte o dorinţă la fiecare! Soţia entuziasmată exclamă: – Vreau să fac o călătorie în jurul lumii cu soţul meu! Şi imediat zâna o atinge cu bagheta magică şi apar două bilete de avion. Soţul se gândeşte puţin şi zice: – Dragă, îmi pare rău, dar dorinţa mea e să am o soţie cu 30 de ani mai tânără decât mine. Soţia rămâne şocată dar zâna îl atinge cu bagheta magică şi soţul devine de 90 de ani. Morala: Zânele sunt şi ele femei.

• Într-un interviu, Călin Popescu-Tăriceanu spunea că nu are nici cea mai mică îndoială că raportarea cheltuielilor din campania electorală prezidenţială de către cei doi competitori, Ponta şi Iohannis, are la bază un fals. Cele două partide au venit cu nişte sume ridicole în raport cu mijloacele angajate: 4,5 milioane de euro pentru Victor Ponta şi 1,7 milioane de euro pentru Klaus Iohannis. Suntem curioşi să vedem dacă va avea cineva curajul să investigheze (serios, nu de faţadă) aceste raportări ridicole.

• Cine este Dan Andronic pe care îl tot vedem pe la tv?! – ar fi prima întrebare. Un trădător şi un looser. A fost consilierul apropiat al lui Năstase în 2004, a fost mâna dreaptă a lui Vântu în anii 2005-2008, parcă, şi a fugit cu nevasta lui, a fost consilierul premierului Tăriceanu, este finul lui Niro şi i-a mâncat mulţi bani până când Niro a fost arestat, a fost tovarăşul lui Cocoş până când omu’ a dat de bulău. Toţi cei pe care i-a consiliat au pierdut! În 2009, după ce a vrăjit-o pe Elena Udrea, a încercat să se bage pe sub pielea lui Băsescu, cică să-l consilieze pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale. Dan Andronic, prietenul bun al lui Maior, a fost consilierul lui Geoană. Desigur, nu oficial. El, oficial, se laudă că îl sfătuieşte pe Băsescu doar că Preşedintele nu dădea două parale pe el, ştia ce hram de trădător poartă. Neoficial, Andronic juca la două capete. Drept recompensă, dar nu ştiu de ce looserii trebuie recompensaţi, Andronic devine în 2010-2011 patronul ziarului Evenimentul Zilei, dar fără să ştie sigur cu cât la sută. Unchiul lui Andronic a fost un mare general de Securitate.

• Gura lumii politice dâmboviţene spune că Traian Băsescu a stat separat de nevastă, dintotdeauna, de când a venit în Bucureşti (1990), fiindcă există o mare problemă cu paternitatea Ebbei. Adică, pleci la Anvers, te întorci după 2 ani şi vezi că familia ţi-a crescut cu încă o fată. De unde şi până unde, că sarcina nu durează 2 ani. Unii zic că autorul e X, fiindcă Maria era recepţioneră de hotel, alţii zic că autorul e Y, rudă de-a lui Băselu… vorbe de clacă. Nu credem în ele, dar circulă zvonul! Sigur că cei 2 au făcut figuraţie în ultimii 10 ani de ochii lumii, cum făcea şi Emil Constantinescu cu nevasta, Nadia, fugită la Paris, în 1997, cu copii cu tot…

• Elena Udrea nu pare să aibă vreo şansă de a ieşi basma curată din toate făcutele acestor ani, susţine Adriana Săftoiu, fost purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu. În opinia acesteia, şocul acestor zile vine de la Traian Băsescu, nu de la Elena Udrea, iar tăcerea lui este absolut asurzitoare, grosolană. Adriana Săftoiu dezvăluie că a greşit fiind sigură că Traian Băsescu îi va fi loial măcar Elenei Udrea şi că aceasta va fi cea care se va desolidariza de el, atunci când nu va mai fi Preşedinte. Măi Pufuleţ, de ce nu recunoşti că ai fost geloasă în momentul când a apărut Udrea? N-ai putut accepta că ai devenit numărul doi în harem şi te-ai răzvrătit. Mai e o chestie cu care nu sunt de acord cu tine: imediat după ce l-ai părăsit pe Băsescu, şi tu şi soţul tău, v-aţi dat victime şi v-aţi alăturat USL-amiştilor. Ai luat parte la comisia aia de anchetă a lui Udrea, în care aţi fost înregistraţi şi daţi în vileag cu ceea ce puneaţi la cale, ca să nu mai pomenim de treaba că te combinasei cu „adonisul” de Imre şi l-ai lăsat baltă pe Claudiu, deşi Băsescu îl unsese şef la SIE (şi din păcate a fost o pălărie mult prea mare pentru el!). Sunt de acord cu tine că nu e uşor să stai lângă unul ca Băsescu şi că şi-a pierdut mulţi fani în momentul când a susţinut-o pe Udrea cu atâta ardoare, dar credeam că după ce ai observat ce le poate pielea lui Tăriceanu, Antonescu, Ponta & company vei putea avea o altă înţelegere a vieţii politice din România.

• Fostul ministru al Marilor Proiecte Dan Şova, chemat la DNA pentru o anchetă, a fost eliberat în timp record, după ce procurorii au realizat că au de-a face cu un imbecil. Aceştia au retras acuzaţiile şi au chemat-o pe mama lui Şova să vină să-l ia, apoi şi-au cerut scuze: „Doamnă, n-am ştiut că e aşa prost, el trebuia să vină cu însoţitorul legal, că nu are discernământ”, spune procurorul Decebal Popescu.”E atât de prost că l-am rugat să poftească în sediu şi a încercat să sape un tunel cu ghearele ca să intre în clădire. Nu cunoaşte sensul uşilor. I-am dat un pix să scrie o declaraţie şi l-a mâncat”, spune Decebal Popescu. Procurorii spun că au intrat la bănuieli când Dan Şova s-a dus la Poliţie şi a întrebat dacă e legal să ia din banii de la Buget şi să-i pună la el în cont, ca să-şi cumpere ceva. În plus, un alt simptom de prostie ar fi că după ce a fost convocat la DNA, s-a dus direct la Penitenciarul Rahova, îmbrăcat în pijamale.

• Se duc pe apa sâmbetei visurile de prim-ministru ale lui Cătălin Predoiu. În curând îl vom vedea pe fostul ministru al Justiţiei intrând şi el la DNA, aşa cum au făcut-o înaintea lui alţi lideri PDL. Cică Predoiu a fost invitat la Parchetul Anticorupţie în dosarul „Gala Bute”, reluat în forţă de procurori după atacul Elenei Udrea la adresa sefului SRI, Florian Coldea, şi a şefei DNA, Codruţa Kovesi. Nu se ştie încă dacă Predoiu va fi chemat în calitate de martor sau anchetatorii îl bănuiesc şi pe el că ar avea legătură cu afacerea „Bute”. Aşa că aşteptăm să vedem zilele următoare imagini cu Cătălin Predoiu în faţa DNA. Ce credeţi, după această vizită îşi va mai menţine preşedintele Klaus Iohannis propunerea Predoiu-premier?