Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 07 decembrie 2015

• Dacă după lovitura de stat din Decembrie ’89 bancurile cu Bulă au dispărut, iată că noi „eroi” au fost inventaţi • Deşi nu vrem să polemizăm cu ziaristul George Smeoreanu, trebuie, totuși, să ne informăm cititorii despre câteva lucruri esenţiale • Probele pentru Şova n-or fi beton, dar măcar i-a dispărut aroganţa de pe moacă

• Dacă după lovitura de stat din Decembrie ’89 bancurile cu Bulă au dispărut, iată că noi „eroi” au fost inventaţi. Ei sunt şi vor fi politicienii de care cam tot românul s-a săturat. Până acum, în arealul spiritual vâlcean nu a apărut nici un nou Bulă, dar cu unul diferit tot ne-am ales, deşi noi nu prea suntem de acord, pentru că este departe mântuirea de păcătos. El se numeşte „Gică” şi a intrat în gura lumii pentru aroganţa ce o afişează de când l-au aşezat alţii într-o funcţie ce nu i se potrivește, de se crede omul Dumnezeu. Dar nu e, că de unde nu e nici adevăratul Dumnezeu nu dă. Despre el, unul dintre confraţii săi politici spune că la Ziua Naţională, la intonarea imnului de stat, el ţinea mâna stângă pe partea dreaptă a pieptului, transmiţând (subliminal) informaţia că are inima în dreapta. Un altul, companion la dialog, spunea că a ţinut mâna aiurea, că ştie el bine că „Gică” nu are inimă. Referirea viza nu organul vital al omului, ci sufletul lui, menționând că nu are. Noi nu credem nici că are inima în stânga şi nici în dreapta şi doar dăm crezare unor zvonuri care spun că omul nu ştie nimic, nici anatomie nu ştie. Cum nu ştie nimic despre „nimic”, dar a avut curajul să accepte funcția ce-i vine precum căciula ciobanului pe nuca bâtei cu care sperie oile. Dar îi merge bine, zău! Îl avem într-o poză la vremea numirii lui în funcţia de „baştan”. Cam slăbuţ şi tras la faţă. Ia uitaţi-vă acum la el. S-a îngrăşat de dă afară din haine şi-l strânge gulerul de la cămaşă. Trebuia să-l cântărim la instalarea în funcţie şi, apoi, la „descălecare”. Multe kilograme a luat în plus. Dar ne întrebăm câte kilograme va pierde după ce va da cu subsemnatul pe la DNA, când nu se mai aşteaptă? Nu-i tragem clopotele, dar trebuie să viziteze şi el „templul” anticorupţiei din Piteşti, având multe de explicat. Timpul nu-i mai este favorabil!

• 25 decembrie – Crăciunul. Dar nu există nicio dovadă, nici în Biblie, nici în altă parte, că Iisus s-a născut în această zi. Dar de ce 25 decembrie a fost făcută ziua naşterii lui Iisus? Poate pentru că în această zi grecii îl sărbătoreau pe zeul Mitros, născut dintr-o fecioară şi în acelaşi timp, aceasta era şi ziua Păstorului.

• Deşi nu vrem să polemizăm cu ziaristul George Smeoreanu, trebuie, totuși, să ne informăm cititorii despre câteva lucruri esenţiale. Îi recunoaştem acestuia primatul profesional şi „ingineria” lui de presă, dar nu am cunoscut până acum lăudăroşenia de care dă dovadă și vrem să i-o spunem. La intervale aproape egale, el ţine să ne amintească faptul că este pe primul loc în clasamentul de pe „Trafic”, al ziarelor on-line. Sigur, acum este pe primul loc, dar numeroase au fost perioadele când a fost depăşit de alte ziare, ajungând, în urmă cu puţin timp şi în afara topului „100”, cam pe locul 114. Atunci a uitat să „se laude” şi nici noi nu l-am înţepat. Nu ne interesează, din motive pe care le vom explica aici. O analiză serioasă a clasamentului pe Trafic, îl scoate din competiţia ziarelor judeţului. Astfel, publicaţia sa on-line înregistrează mulţi cititori unici din ţară, iar din localităţile vâlcene numărul acestora nu depăşeşte, zilnic, 300-400 cititori unici. Spre exemplu, azi (duminică), la ora 18:15, i-au fost contorizaţi 10.477 de cititori unici, din care din Rm. Vâlcea – 176, Olăneşti – 3, Călimăneşti – 2, Govora – 2 şi, poate, până la sfârşitul zilei îi mai cresc cititorii vâlceni cu 20-30 de unici. Chiar şi în Piteşti, oraşul său de domiciliu, înregistrează numai 225 de cititori. Luna trecută, din totalul cititorilor unici, doar 7.664 au fost din judeţul Vâlcea. În schimb, ziarul nostru, aflat CONSTANT în prima parte a clasamentului Trafic on-line și pe locul întâi – tot timpul – în cadrul competiţiei ziarelor vâlcene, a înregistrat azi, duminică, la ora 18:15 – 5.106 vizitatori unici, din care 2.464 sunt cititori din Rm. Vâlcea şi judeţ. Interesant este că, și azi, ziarul Vocea Vâlcii este vizitat de mai mulţi cititori din Piteşti, decât on-line-ul „inginerului de ziare” George Smeoreanu. În concluzie, declarăm că recunoaştem primarul producţiei de presă „Criterii naţionale”, dar acesta nu se află în competiţie cu noi, publicația noastră concurând pentru clasamentul ziarelor locale, unde, după cum am arătat cu cifre, nu avem concurenţă (deocamdată). Desigur, vom primi replici care se vor a ne pune la punct, dar adevărul este de partea noastră. Şi ca să nu se supere orgoliosul George Smeoreanu, îi aducem aminte o maximă aplicabilă lui: „Mare a fost şi Bonaparte, nu aici, în altă parte”.

• Probele pentru Şova n-or fi beton, dar măcar i-a dispărut aroganţa de pe moacă. Idem şi în cazul lui “Pontache”. Dacă PSD se curăţă de infractori, s-ar putea să-mi placă şi să mă înscriu şi eu în partid. Problema e că după “marea asanare” s-ar putea ca PSD să aibă mai puţini membri decât Mişcarea Populară. Mirciulică Geoană, tu care le ştii pe toate, e adevărat că părinţii nu mai vor să-l primească pe Şova acasă? Pentru că, se vorbește că Şova a cerut DNA să-i dea, totuşi, o celulă. Comparaţia pe care o vom face, în cazul Şova, este Elena Udrea. Pe probe mult mai puţin solide, Udrea a stat la „Beciul Domnesc” multe săptămâni, în timp ce Şova iată, primeşte indulgenţa Înaltei Curţi şi va sta cuminţel în casă, la căldurică, în arest la domiciliu. E clar că Şova a turnat un peşte mai mare de a obținut clemență. Şi pe cine putea el să toarne cel mai bine?! Păi, pe prietenul lui, pe Ponta, tovarăş vechi de pungăşii. Când s-a întâmplat turnătoria? Cel mai probabil în noaptea de joi spre vineri.

• Exact instituţiile de care se tem politicienii cel mai tare s-au trezit cu bugetul tăiat, în timp ce Senatul, Camera deputaţilor şi Iohannis au primit majorări între 17 şi 40%. Cioloş i-a dat lui Iohannis un buget cu 40% peste 2015 şi cu 150% faţă de ceea ce avea Băsescu. Maşini noi, refacerea parcului de la Cotroceni, salariile lui Iohannis şi Mihalache. Plus, a apărut o rubrică nouă, faţă de 2014, în bugetul Cotroceniului: hrană animale, vreo 400 de lei pe lună!

• Să mori de râs! În deplasările externe pe care le făcea Iohannis, era un singur loc unde chiar era de tras tare (plus ceva creier): reuniunile Consiliului European. Restul… shopping, pentru doamna şi un fotoliu bun pentru Dan (Mihalache), să nu înțepenească în timp ce doarme. Ei, de data asta, Iohannis l-a delegat pe Cioloș să se ducă la Consiliul European. Hai, pa, se face aglomerație pe Valea Oltului, întârzii și se răcește supica…