Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 04 mai 2015

• Deşi s-a jurat că nu mai calcă prin postul de televiziune VTV, deputatul liberal Cristian Buican – adversarul presei locale şi al democraţiei din judeţ, a fost prezent zilele trecute în emisiunea moderatoarei Claudia Paraschivescu • Miron Cozma a anunţat că va da lovitura pe piaţa mass-media cu o nouă televiziune care va emite inclusiv în străinătate • Din banii cetăţenilor unei ţări sunt plătiţi şi înarmaţi jandarmii • Sasul nostru tace şi le face, pas cu pas • I-a cerut cineva dosarul de la CNSAS d-nei Carmen Iohannis? • Cele ce se întâmplă la CET Govora este alarmant

• Deşi s-a jurat că nu mai calcă prin postul de televiziune VTV, deputatul liberal Cristian Buican – adversarul presei locale şi al democraţiei din judeţ, a fost prezent zilele trecute în emisiunea moderatoarei Claudia Paraschivescu. Surpriza a fost foarte mare, pentru că, anterior, la aceeaşi emisiune moderată de Claudia Paraschivescu, s-a comportat grosolan cu aceasta, jignind-o, chiar. Numai că misterul a fost repede lămurit. Politicianul care face pe vătaful prin judeţ, dar nu a ajutat cu nimic oamenii ce l-au votat, are cartonaş roşu de la emisiunea politică „Criterii politice” şi nu-şi mai poate impune dictatul chiar şi aici. Dar este abia începutul. Războiul declarat presei de Buican nu va fi câştigat de liberalii vâlceni. Orice naş îşi are naşul! Urmează şi alte… „interdicţii”.

• Miron Cozma a anunţat că va da lovitura pe piaţa mass-media cu o nouă televiziune care va emite inclusiv în străinătate. „Acum am de gând să dau lovitura pe piaţă! Îmi deschid televiziune! Am totul pregătit şi un plan de bătaie care îi va lăsa pe toţi cu gura căscată. Deja se construieşte sediul, am logistica necesară, tehnologie performantă şi vă promit că Miron Cozma va oferi telespectatorilor ceea ce aşteaptă de multă vreme: dreptatea! Va fi un post generalist, «Vataf tv», care va acoperi interesele unui segment cât mai mare de telespectatori. Am discutat deja şi cu câţiva realizatori tv cu experienţă, care vor face parte din echipa mea. Mă voi axa doar pe calitate, subcultura şi mediocritatea fiind interzise la mine pe post. Televiziunea va emite atât în străinătate cât şi în România”, a declarat Miron Cozma.

• În zece ani, imigranţii din Italia au trimis în ţările de origine 60 de miliarde: pe primul loc sunt românii şi chinezii. Din 2005 până în 2014 banii trimişi de lucrătorii străini din Italia în ţările lor de origine au atins cifra considerabilă de aproape 60 de miliarde de euro, mai exact 59 de miliarde şi 266 de milioane. Acest lucru este relevat de o analiză a Centrului de Studii Impresa Lavoro.

• Din banii cetăţenilor unei ţări sunt plătiţi şi înarmaţi jandarmii. Când cetăţenii unei ţări ies pe străzi împotriva hoţiei, corupţiei, pentru mediu (gaze de şist, defrişări, Roşia Montană etc) aceşti jandarmi ne bat şi aplică amenzi pe banii noştri, că protestul este ilegal sau nu avem autorizaţii de protest. Adică sunt plătiţi tot de noi să ne facă ilegali, econ-anarhişti, terorişti etc. Iar acest sistem se numeşte Democraţie şi Stat de drept. Când politicianul îţi vinde şi îţi otrăveşte ţara iar tu te împotriveşti, primeşti bătaie, spray în ochi şi amendă de la jandarmul plătit de tine, care primeşte comanda de la politician să te amendeze şi să te bată. Repet. Toate astea se numesc Democraţie şi Stat de drept. Dar e mai simplu aşa: Jandarmeria apără hoţia şi în România! Peste tot face la fel. Cu ajutorul acestor forţe de „ordine” numiţi jandarmi, oculta mondială îşi duce planul la final. Adică sclavia şi cipuirea întregii omeniri. Somn uşor, Terra!

• Sasul nostru tace şi le face, pas cu pas. Primul pas e cel al compromisurilor. Îl poate face fiindcă ştie că are o popularitate de peste 60%, nu 70% cât îi dau Serviciile şi pupincuriştii. Deci, dragi români, Mutulică ştie ce face şi probabil va rămâne preşedinte 10 ani! Acesta e planul lui. Singura eroare pe care o face e că nu înţelege că românii sunt în faliment nedeclarat iar România se prăbuşeşte zilnic sub copitele trădătorilor. Lui Iohannis s-ar putea să-i iasă planul dar nu ştiu dacă România va mai fi în viaţă „atunci”! Palton Iohannis de Madeira să facă bine să se gândească la România, nu la căldura scaunului de la Cotroceni (locaţie pe care a făcut-o agenţie de turism). Mafiotul Ponta e cancerul României, cu el trebuie să se bată turistul. Dacă nu… atunci să plece şi el, să vină Băsescu înapoi!

• I-a cerut cineva dosarul de la CNSAS d-nei Carmen Iohannis? Ştie cineva cam ce fel de colaboratori cu sistemul au fost pe vremea trecută părinţii ei? Cum de au rămas în ţară când părinţii lui Iohannis au plecat din ’90? În ce relaţii este madam Carmen cu socrii? Eu cred că Mutulică este de multă vreme sub papuc şi Doamne fereşte! ca madam Carmen să ajungă a doua Elenă. Deocamdată, construieşte ,,drumul preşedintelui”, posibil să fie un drum de 10 ani. Un lucru este sigur, vom mai vrea noi un Băsescu dar mă tem să nu fie prea târziu.

• Claus Tacitus Maximus Iohannicus Stratosfericus (probabilis mai degrabis Ionosfericus), per caris interesum despres vulgus dacicus fixus pixum est (că na!). Pora quasi dicit (Andreea Pora – pardon… doamna Pora – ptiu! că era să zic doamna lt. col. dar n-avem dovezi așa că nu zic).

• Cele ce se întâmplă la CET Govora este alarmant. Liderii Cristian Buican (PNL) şi Romulus Bulacu (PDL) au determinat demisia directorului general Mihai Bălan. Pe acesta l-au înjurat non-stop şi la pachet cu echipa sa (în lipsă, ca nişte adevăraţi bărbaţi politici ce sunt!), susţinând că Ministerul Economiei nu-l mai agreează pe acesta şi le cere lor să-l dea afară. Cei doi „B” ai politicii vâlcene au pus în practică scenariul (cunoscut, de altfel) determinării demisiei directorului general al Oltchim – dr. ing. Constantin Roibu, pentru acelaşi motiv – neagregarea de către Ministerul Economiei. Ne aducem aminte cum renumitul Remus Vulpescu l-a amăgit pe Constantin Roibu cerându-i să demisioneze din funcţie pentru ca Oltchim-ul să poată primi 45 de milioane de euro, cu titlu de capital de lucru, pentru salvarea de la faliment. Directorul Oltchim a demisionat, iar societatea comercială vâlceană nu a primit banii. Țeapă ministerială! La fel va fi şi la CET. După cum se vede, „gânditorul” liberal, sprijinit de cel democrat-liberal, a avut o bună strategie de eliminare, montându-şi cei mai vocali consilieri judeţeni – membrii în CA al CET – dar şi pe cei care nu vorbesc în şedinţe decât o dată pe an (Mihaela Andreianu) să spună prostii, citind acuzele şi fantasmagoriile de pe nişte foi primite de la şefii lor (politici sau administrativi). Majoritatea consilierilor membri CA au răspuns comenzii primite, existând, totuşi, şi câţiva care au refuzat compromisul cu conştiinţa. Dar, până la urmă, le-a reuşit: directorul general Mihai Bălan a demisionat. Soarta CET-ului va fi soarta Oltchim-ului!