Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 01 Octombrie 2015

• Primăria Craiova a depus candidatura oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 • Cătălin Oprescu de la Rutieră se retrage la staţiune • Populaţia judeţului nostru asistă, cu stupoare, la circul pe care-l face consilierul judeţean liberal Cristian Iliescu care, după ce şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean şi şi-a înregistrat documentul, a revenit asupra actului de demnitate • Gata. S-a sfârşit şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea şi tot ce şi-a propus liberalul şef Cristian Buican prin ordinea de zi s-a îndeplinit • În deja celebrul raport de la CET Vâlcea al celor doi controlori ANAF sunt nominalizate 17 mijloace de informare care, zic ei, trebuie să returneze banii primiţi pentru serviciile de publicitate prestate

• Primăria Craiova a depus candidatura oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Olguţa Vasilescu – primarul capitalei olteneşti l-a sunat pe Gheorghe Păsat – preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, propunându-i să intre într-un parteneriat cu judeţul ei în această întreprindere, ştiindu-se potenţialul cultural al capitalei noastre de judeţ – Râmnicu Vâlcea şi al staţiunilor balneo-climaterice satelit. Într-o diplomaţie impusă de surprinzătoarea şi inedita propunere, președintele Păsat a temporizat răspunsul, dorind să se consulte cu anturajul său politic şi administrativ. Surprinzător, acesta a sunat la organizaţia PSD Vâlcea, cerând un… acord politic, temându-se de eventuale abţineri la vot în Consiliul Judeţean. Omul suflă şi în iaurt, deşi nu ar fi fost cazul, pesediştii răspunzând favorabil propunerii culturale, mai ales că aceasta venea de la primăriţa pesedistă a Craiovei. Dar dacă liberalul Păsat ştie comportamentul răuvoitor la colegilor săi consilieri la propunerile pesediste, crede că toată lumea este împotriva a tot cei bun, frumos, modern şi dezvoltator pentru judeţ? Oare, când s-or potoli liberalii vâlceni ca să mai pună contre dezvoltării şi afirmării judeţului, de dragul orgoliului şefilor lor?

• Cătălin Oprescu de la Rutieră se retrage la staţiune. Nu, nu este o glumă! Ci doar un zvon, conform căruia şeful Biroului de Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea s-a cam săturat de agitaţia de la Rutieră, dar şi de certurile cu superiorii. Astfel că, Oprescu şi-a pus în plan să „vâneze” scaunul de şef al Postului de Poliţie Olăneşti, post ocupat în prezent de comisarul – şef Marin Cojocaru. Ce-i drept, în ultima perioadă, Cătălin Oprescu a slăbit îngrozitor şi nu arată deloc bine, multe persoane care-l cunosc având impresia că acesta suferă. Acesta suferă, într-adevăr, dar nu de vreo boală, ci de lene acută, el având mai multe reclamaţii de la colegii săi conform cărora se cam sustrage de la muncă. Aşadar, postul de la staţiune i s-ar potrivi ca o mănuşă!

• Şi să rămânem tot în zona rutieră, dar de data aceasta vom face referire la un contravenient. Vorbim aici de romul ce se dă ziarist, Alexandru Diamant, care a rămas zilele trecută fără permis de conducere. El a fost prins de poliţiştii rutieri încălcând regulile de circulaţie, mai exact efectuând o depăşire neregulamentară. Oamenii legii nu au stat la discuţii, ei reţinându-i permisul şi făcându-l pieton pe Diamant. Degeaba s-a milogit romul de poliţişti să-l ierte de data aceasta, căci nu a avut sorţi de izbândă. Legea-i lege pentru toţi, chiar şi pentru etnici!

• Populaţia judeţului nostru asistă, cu stupoare, la circul pe care-l face consilierul judeţean liberal Cristian Iliescu care, după ce şi-a dat demisia din Consiliul Judeţean şi şi-a înregistrat documentul, a revenit asupra actului de demnitate, motivând că este mai bine să fii în interiorul organismului şi să lupţi împotriva infractorilor, decât pe dinafară. Imaturul personaj, cunoscut ca un saltimbanc şi un excentric individ, se joacă de-a omul mare şi copt, pe fondul unui adolescentism întârziat, dovadă fiind look-ul “a la luptător arab”, comportamentul său public zgomotos, acuzaţiile publice gratuite aduse în dreapta și în stânga precum şi vedetismul care-i marchează existenţa. Păi, stimaţi cititori, dacă îţi dai demisia, înseamnă că ştii ce faci, nu te joci ca la grădiniţă. Ne place să credem că revenirea lui la demisie este un joc şi nicidecum rezultatul unei negocieri de tip „şantaj”, după cum cred şi spun colegii săi de partid. Noi zicem, totuși, că este rezultatul imaturităţii sale, pentru că demisia este demisie. Ea se aprobă, nu se acceptă! Iar lucrul acesta îl ştie bine preşedintele Consiliului Judeţean şi mânuitorul de marionete politice Cristian Buican. Un liberal şububăţ, coleg cu consilierul Iliescu, ne-a transmis că omul vroia să ajungă director general la CET şi de aceea s-a jucat cu „uite demisia, nu e demisia”. Dar nu i-a ieșit și nici noi nu credem. Chiar inconștient nu se arată! Însă, după cum ne-au obişnuit mai marii liberali (Buican şi Stănculescu – “ține sacoșa”), nimic nu poate fi imposibil. La liberali, nu se prea cunosc principiile criteriului competenței şi valorii. Dictonul lor este “noi şi apoi restul lumii”!

• Gata. S-a sfârşit şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea şi tot ce şi-a propus liberalul şef Cristian Buican prin ordinea de zi s-a îndeplinit. La CET Vâlcea a fost votată instalarea unui Consiliu de Supraveghere, un for care va fi deasupra Consiliului Director, cu Mihaiță Mihalache – somnorosul deasupra tuturor. Ciudată chestiune, pentru că atâta timp cât Adunarea Generală a Acţionarilor nu va stabili competenţe clare şi precise acestui for, se va crea o situaţie confuză care va duce la o stare de anormalitate. Nimeni nu va putea fi tras la răspundere, în faţa acţionarilor şi a legii, privind deciziile luate la nivelul conducerii societăţii. Această modificare statutară nu a fost îmbrăţişată de marile unităţi industriale românești, structura de supraveghere fiind agreată doar într-un procent de 4% de marile companii. Soluţia aceasta îi vine ca o mânuşă liderului (deputat) liberal Buican, care poate controla directorul, acesta putând fi schimbat de către reprezentantul AGA, la solicitarea proprietarului unic – Consiliul Judeţean. Preşedintele CJ îl poate suna oricând pe director ca să-i spună că dacă nu face ca el (în spate fiind „directiva” lui Buican) va fi schimbat. Întreaga decizie şi răspundere s-a diluat şi s-a creat posibilitatea ca preşedintele CJ – prin reprezentantul AGA – să schimbe oricând şi uşor directorul general. La CET, se va instala haosul şi teama.

• În deja celebrul raport de la CET Vâlcea al celor doi controlori ANAF sunt nominalizate 17 mijloace de informare care, zic ei, trebuie să returneze banii primiţi pentru serviciile de publicitate prestate, 3 ziare au fost iertate de această sancţiune, pentru că aşa au vrut muşchii lor, dar au fost scoase „din sancțiune” și 7 mijloace media care, din nu se ştie ce motiv, au căpătat un statut privilegiat. Numai că, de acum, se ştie care sunt favoriţii “lor” şi ştim de ce i-a protejat reclamantul politician prin controlorii ANAF. C’aşa-i la liberali! Dreptatea este numai pentru dulăi. O colegă de presă (noi continuăm să o ținem de colegă), care a avut şi ea contract de publicitate cu CET-ul şi a încasat tot anul 2014 câte 30 de milioane lunar, se dă „fată mare” şi neagă colaborarea și încasarea banilor. Mai mult, spune că a fost avertizată (de Buican, pentru că o anumită domnișoară lucrează în redacția ei?) să se ţină departe de colaborarea cu societatea furnizoare de căldură amintită. Hai da de! Ipocrită şi mincinoasă. Avem noi dovada fariseismului ei şi o vom da publicităţii. O sfătuim pe “preacinstita” ziaristă să nu se mai dea „virgină” şi să se potolească. Minciuna are picioare scurte!

• Demn şi onorabil gestul fostului director general al CET – dr. ing. Mihai Bălan. După ce, tot atacul dat de liberalul Buican, prin reclamaţii, l-a vizat pe acesta şi activitatea din fruntea unităţii economice, ca o compensare (sau din cine ştie ce motive ascunse?) liberalul șef l-a cuprins pe acesta în noul Consiliu de Supraveghere şi, mai mult, chiar a fost validat prin vot. Numai că Mihai Bălan a refuzat, mesajul a fost transmis de actualul director Doru Constantin, la sfârşitul celebrei şedinţe de legalizare a Consiliului lui Buican și miș-mașul liberal nu s-a mai putut face. Nu mor caii când vor maidanezii!

• Pataliputra