Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate 17 octombrie 2013

• În peisajul vâlcean, o figură binecunoscută este liderul sindical CARTEL ALFA, Ionel Vâncea. Popular, poznaş, spiritual, dar şi foarte serios în problemele sindicale, s-a făcut agreat în toate mediile vâlcene • Traian Băsescu: «Presimt că orice om care priveşte la modul cum se derulează privatizarea CFR, poate ajunge cu uşurinţă la concluzia că va face obiectul unei anchete DNA • Ponta a crezut că politica externă se mănâncă cu mâna, direct din blid… • Procurorii au început să exerseze alfabetul, 2013 fiind anul rezervat literei F • O parte din ceata pedelistă, legată trup şi suflet de Dorel Jurcan, căută deja un alt mentor în interiorul partidului • Pedeliştilor vâlceni li s-a cerut să mişte mai cu fervoare în vederea susţinerii partidului pentru bătălia electorală a europarlamentarelor • Emilian Frâncu le-a solicitat responsabililor cu adăpostul de câini de la Feţeni să-i „însemneze” cel de-al doilea patruped adoptat

• În peisajul vâlcean, o figură binecunoscută este liderul sindical CARTEL ALFA, Ionel Vâncea. Popular, poznaş, spiritual, dar şi foarte serios în problemele sindicale, s-a făcut agreat în toate mediile vâlcene, în poliţie sau administraţie. El face parte dintre puţinii oficiali din judeţ care înţeleg care-i rolul şi rostul presei, admiţând critica, chiar şi atunci când documentarea mai lasă de dorit. În urmă cu puţin timp, Ionel Vâncea a sunat la toate redacţiile serioase şi care contează pe piaţa publicistică din judeţ, invitând ziariştii la o discuţie amicală cu un investitor străin, interesat de cumpărarea acţiunilor statului la Oltchim. Aproape toţi cei care au fost invitaţi au venit la restaurantul Old City Garden, din Rm. Vâlcea, locul neoficial de întrunire cu investitorul. Când au intrat în salonul elegantului restaurant, invitaţii nu l-au văzut decât pe Ionel Vâncea, apreciind că invitatul său mai întârzie un pic. Numai că la acest eveniment nu participa nici un investitor, ci a fost o glumă a gazdei ce îşi serba ziua de naştere şi şi-a dorit să înceapă sărbătoarea cu prietenii săi din presă. Vă spuneam, doar, că este şugubăţ şi prietenos! A dovedit-o (La mulţi ani, Ionele!), numai că nu a nimerit-o. La acea oră, ziariştii trebuie să fie pe teren, în documentare, sarcinile profesionale obligându-i să afecteze dimineţile pentru relaţia cu publicul şi oficialii Vâlcii. Nu-i spunem câte înjurături am contabilizat pentru proasta alegere a orei de începerea festinului, că şi aşa liderul sindical are uşa deschisă pentru reluarea evenimentului.

• Un preot şi un călugăr pe marginea drumului ţineau un banner pe care era scris „Sfârşitul e aproape!”. După fiecare maşină care trece se auzea un zgomot de accident. Călugărul zice: – Părinte nu mai bine scriem „Podul e rupt?”

• Model de român

Eşti român şi toţi te ştiu,

Că faci tot, dar… prea târziu,

Bei ceai numai când strănuţi,

Faci duş doar atunci când puţi.

*

Baţi femeia-n „stele verzi”

Şi-o iubeşti doar când o pierzi.

Doar când o-nşeli îi aduci flori,

Mergi la doctor doar când mori…

*

Te rogi doar când dai de greu,

N-ai casă, da-ţi iei BeMWeu.

Juri că nu mai bei,… promiţi!

Însă doar când beat, vomiţi…

*

Uiţi de neamuri ani şi ani,

Le suni doar când nu ai bani.

Vii la bine, fugi la greu,

Eşti ROMÂN, ce Dumnezeu!

• Traian Băsescu: «Presimt că orice om care priveşte la modul cum se derulează privatizarea CFR, poate ajunge cu uşurinţă la concluzia că va face obiectul unei anchete a DNA. E o privatizare în care s-au schimbat condiţiile de licitaţie după ce a rămas o anume firmă, în care termenele nu au fost respectate sau au fost profund întârziate, este un câştigător de licitaţie pentru care acum se fac eforturi de a se prelungi termenele. Eu spun preventiv: nu mai continuaţi modificarea condiţiilor în care să se facă plata, nu există nicio justificare în raport cu ce spune Consiliul Concurenţei. Termenele au fost şi aşa prelungite până acum: jocul cu CSAT, publicarea în Monitorul Oficial, alte tertipuri. Plata avansului s-a făcut conform datelor publice pe 3 octombrie, pe 3 noiembrie trebuie plătită întreaga sumă. Nu aş vrea să mi se spună peste vreo 2-3 ani că eu am lăsat de pe acum prin testament post-prezidenţial «luaţi-i pe cei care au făcut privatizarea». Dacă o să vă ia, o să vă ia exact pe ce aţi făcut până acum în privatizarea CFR Marfă».

• Ponta a crezut că politica externă se mănâncă cu mâna, direct din blid… Dar au venit străinii şi i-au dat tacâmuri. El, şmecher de colţ de stradă, a ieşit în lume să dea piept cu vicisitudinile vieţii. Săracul, a crezut că-i ca în Gare de Paris. Probabil că i-au arătat cum să mănânce cu tacâmuri, dar n-au pus la bătaie argintăria. Nu se ştie niciodată dacă vechile obiceiuri nu ies iarăşi la suprafaţă.

• Procurorii au început să exerseze alfabetul, 2013 fiind anul rezervat literei F. Frâncu şi Fârtat par să fie capetele de afiş ale proceselor de corupţie demarate în cursul acestui an în rândul aleşilor liberali. Dacă primarul Râmnicului a reuşit să iasă la lumină după 4 luni de arest preventiv, dar nu se ştie ce va mai fi, se pare că Nelu Iordache-Romstrade va primi spre final de an vizita în celulă a unui alt primar liberal din Vâlcea, Ilie Fârtat, din Horezu.

• O parte din ceata pedelistă, legată trup şi suflet de Dorel Jurcan, căută deja un alt mentor în interiorul partidului. Speriaţi că liderul etern al democrat-liberalilor vâlceni nu se va „sacrifica” pentru încă un mandat în fruntea partidului, mai mulţi tineri îşi aruncă deja privirea către Constantin Niţu, fostul ales din Horezu. Varianta Bulacu – preşedinte pare deja să fie susţinută doar de organizaţia municipală condusă de Romeo Rădulescu.

• Pedeliştilor vâlceni li s-a cerut să mişte mai cu fervoare în vederea susţinerii partidului pentru bătălia electorală a europarlamentarelor. În afara cotizaţiei de susţinere a lui Marian Jean Marinescu, trupei portocalii din Vâlcea i se va face „onoarea” de a arunca pe lista candidaţilor, pe un loc neeligibil, un lider local cu ceva bani puşi deoparte. Mai toţi ochii din PDL Vâlcea se îndreaptă deja către Dorel Jurcan al cărui bussines cu rechizite şcolare a mers brici şi după ce la putere ajuns adversarii din USL.

• Emilian Frâncu le-a solicitat responsabililor cu adăpostul de câini de la Feţeni să îi „însemneze” cel de-al doilea patruped adoptat în cursul acestei săptămâni, inscripţionându-i o zgardă cu numele său. Astfel, Avrum, câinele primarului urmează să fie dotat cu o zgardă galbenă pe care să fie trecut numele noului proprietar. Nu este exclus ca în timpul viitoarelor campanii, Frâncu să îi facă un traseu larg prin oraş, eliminând astfel costurile cu afişajul electoral.

• Bursa pariurilor privind ruperea USL variază de la liberal cu funcţie publică la liberal din mediul privat. În timp ce unii directorii instalaţi prin deconcertate bat mătănii ca formula actuală de guvernare să fie menţinută măcar până la europarlamentare, ceilalţi chibiţi neabonaţi la funcţii publice mizează pe un divorţ USL cu poalele puse în cap în cursul lunii viitoare.