Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Crinul ofilit de tot

MOTO: „Cine face ca mine, ca mine să păţească” – Crin Antonescu

A fost odată un băiat cu nume de floare ajuns preşedinte al PNL, preşedinte al Senatului şi soarta l-a făcut să-şi vadă visul cu ochii, să fie chiar preşedintele ţării. O lună şi jumătate. N-a jucat cum trebuie şi, mai ales, cu cine trebuie şi a pierdut şansa de a mai intra în cursa prezidenţială. La începutul anului 2014, liberalii au ieşit de la guvernare la îndemnul lui Antonescu, nemulţumit că Ponta s-a opus numirii lui Klaus Iohannis în funcţiile de ministru de Interne şi de vicepremier.

Au urmat europarlamentarele, iar neatingerea obiectivului stabilit pentru acest scrutin l-au făcut pe Antonescu să demisioneze şi din fruntea partidului. La Congresul PNL, din luna iunie, Klaus Iohannis a fost ales preşedinte. Acesta a intrat în locul lui Antonescu în cursa prezidenţială şi a câştigat-o. Acum, fostul lider al Partidului Naţional Liberal a dispărut pentru o perioadă din atenţia publică, iar activitatea lui în cadrul partidului este una foarte slabă. De când şi-a dat demisia de la şefia PNL-ului, a devenit foarte scump la vedere. Ura şi invidia faţă de fostul preşedinte Băsescu, i-au întunecat minţile şi omul a făcut o alianţă nepotrivită cu un partid şi un şef de partid de parşivi şi prefăcuţi, cu indivizi schimbători la faţă. Faptul că nu îi era greu să se exprime liber, nu înseamnă că a fost şi foarte inteligent.

Uneori, dacă vrei să-ţi atingi nişte scopuri bine definite, trebuie măcar să-ţi calci pe sentimente şi să mergi alături de cei cu aceleaşi ideologii ca ale tale, până îţi atingi scopul. Trebuie să ai răbdare să-ţi vină rândul, când se termină rândul celui pe care îl pizmuieşti. Nu întotdeauna este valabilă zicala, „fă-te frate cu dracul, până treci puntea!”. Aşa s-a întâmplat şi cu Crin, n-a avut răbdare, s-a aliat cu dracul, a vrut să ia „porţia” din faţa preşedintelui prea repede. Nu şi-a aşteptat rândul. A făcut cum face o fată gravidă care nu ştie precis cine-i tatăl şi se mărită repede, cu cine este dispus să o ia, să scape de batjocura lumii. După părerea mea Crin a rupt USL-ul, după ce PSD-ul a decis să candideze separat la europarlamentare. Între timp, PNL-ul n-a făcut mare brânză la europarlamentare, datorită adulterului cu PSD-ul. Nu îmi stă-n gât Antonescu, dar încerc să nu uit puciul din 2012, elocinţa cu care Antonescu distra sala Parlamentului ştergând pe jos cu statul de drept. În viaţă sunt lucruri care chiar nu se fac! Penitenţa lui Crin rezultată din ruperea USL-ului. Nu a putut şterge cu buretele efectele produse de monstrul uselist. Au zgâlţâit masiv funcţia prezidenţială, reducând pragul referendumului la 30%, adică au expus preşedintele ţării – oricare ar fi el, în faţa unei găşti mafiote numite Parlament, discreditată total în ochii electoratului.

Dându-şi seama că a fost scos din joc de Iohannis cu tăcerea şi subtilitatea lui, Antonescu a luat distanţă de PNL. Acum este la un pas să piardă şi ultima funcţie pe care o mai deţinea: preşedinţia Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, vânată de PSD. Simplu senator, şi vizibil „ofilit”, Antonescu a fost surprins de paparazii dâmboviţeni plimbându-se, singur, prin Herăstrău, timp de o oră, prin ninsoarea ce a cuprins Bucureştiul în prima zi de Crăciun. Putea fi preşedinte acum iar Băsescu prim-ministru, susţinuţi amândoi de un PDL şi PNL curăţate de uscături. Ar fi fost o combinaţie câştigătoare. Numai că Crin a pariat pe calul mort, Ponta şi s-a ofilit de tot…

PS – Decembrie 2013. La restaurant, la o masă, Ponta, „tata socru” (Sârbu) şi alţii. Ponta şi „tata socru” au afirmat că îl duc în spate pe Antonescu cât de mult pot şi după aceea propun un alt candidat la preşedinţie din partea PSD. După trei zile, Băsescu l-a chemat pe Crin la el şi i-a pus la dispoziţie înregistrarea convorbirii. Asta a fost tot şi explică reacţia orgoliosului liberal.