Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: varanus-varanus.blogspot.com

Văduva regretatului Ion Lucian, actriţa Paula Sorescu-Lucian, s-a stins din viaţă

Foto: varanus-varanus.blogspot.comActriţa Paula Sorescu-Lucian s-a stins din viaţă, joi, 17 martie a.c., la vârsta de 69 de ani, au anunţat reprezentanţii Teatrului Excelsior. Aceasta este societar de onoare şi membru fondator al Teatrului Excelsior alături de soţul ei, Ion Lucian, cunoscută pentru rolurile sale din teatrul pentru copii, dar şi din teatrul şi filmul românesc.

Paula Sorescu-Lucian s-a născut la 22 iunie 1947, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în anul 1969, la clasa profesorilor G.D. Loghin, Dem. Rădulescu şi Adriana Piteşteanu. A fost repartizată la Teatrul „Barbu Delavrancea”, devenit ulterior „Ion Vasilescu”. În 1972 a fost angajată la Teatrul „Ion Creangă”, iar din 1990 la Teatrul Excelsior, facând parte din grupul celor şase actori entuziaşti care l-au înfiinţat. S-a stins din viaţă în seara zilei de 16 martie, în aceeaşi lună martie în care a trecut în nefiinţă şi soţul său, Ion Lucian, acum 4 ani.

S-a dedicat cu pasiune scenei şi, mai ales, teatrului pentru copii, printre ultimele roluri pe care le-a jucat fiind: Sfânta Vineri din “Zâna Zorilor”, Vrăjitoarea Barbara din “Mica sirenă”, Mama Akka din “Nemaipomenitele aventuri ale lui Nils”, Bufniţa în ”Măria-Sa…Măgarul!”, Cucoana în ”Snoave cu măşti” şi Almira Gulci şi Hidrlzka în ”Vrăjitorul din Oz”.

Corpul neînsufleţit va fi depus vineri, 18 martie, începând cu ora 12.00, în foaierul Teatrului Excelsior, unde toţi cei care vor dori, îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 19 martie, la Cimitirul Bellu Ortodox.

Profund îndureraţi, membrii Teatrului Excelsior şi-au exprimat regretul pierderii actriţei Paula Sorescu-Lucian şi au transmis condoleanţe familiei.