Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trupa Bucium își lansează albumul în Râmnicu Vâlcea, în Aby Stage Bar

Trupa bucureşteană Bucium revine, alături de Ligia Hojda (finalistă a Vocii României și membră a trupei MA RA MU), în Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, 18 martie, în Aby Stage Bar, Strada Calea lui Traian 158A, pentru lansarea celui mai recent album al trupei, Zimbrul Alb.

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.

Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.
Showurile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizată cu proiecții video special gândite sau mapping-uri spectaculoase.
Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale.

Albumul Zimbrul Alb a primit recenzii extrem de favorabile în presa internațională, aceasta atrăgând vânzări ale albumului în întreaga lume.

Albumul a fost mixat de Dan Georgescu, muzician al trupelor byron, Kumm, Moon Museum și un inginer de mix cu un portofoliu impresionant – The Mono Jacks, Luna amară, Lucia, Grimus, byron, la Unda Recording. De masterizare s-a ocupat Marco D’Agostino, de la studioul 96khz.it, cunoscut pe scena metal pentru colaborarea constantă cu Lacuna Coil.

Single-ul principal al albumului este piesa Cântecul Soarelui, o colaborare cu Ligia Hojda la voce, Mihnea Ferezan de la Roadkillsoda la chitară, alături de Costin Adam de la Phoenix și Dan Albu de la Nexus, ambii la backing vocals.

Link videoclip aici: https://www.youtube.com/watch?v=MB998qJe3H4

Link iabilet:

https://m.iabilet.ro/bilete-concert-bucium-lansarea-albumului-zimbrul-alb-la-ramnicu-valcea-82954/