Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: conciergebyvictoria.com

PREMIILE Brit Awards, premiile industriei muzicale britanice

Foto: conciergebyvictoria.comBrit Awards, scrise uneori și BRIT Awards sau pur și simplu Brits, sunt premiile acordate anual, în primul rând, pentru cele mai importante realizări ale industriei muzicale britanice din anul precedent.

La ediția din 2016, ținută la 25 februarie, cel mai bun album britanic al anului a fost considerat ”25” al artistei Adele, care a câștigat și la categoria Cea mai bună artistă britanică. Cel mai bun artist britanic a fost ales James Bay, iar grupul britanic al anului — Coldplay.

Cel mai premiat artist din istoria Brit Awards este Robbie Williams, cu 17 premii câștigate, ce-i drept, 5 fiind obținute împreună cu colegii de la Take That. Pe locul doi se situează trupa Coldplay, cu nouă trofee, iar locul trei este împărțit de Adele, Take That și Annie Lenox, fiecare cu opt reușite. Dintre artiștii internaționali premiați la Brit Awards, pe primul loc este formația U2, cu șapte trofee, urmată de Michael Jackson, cu șase. Bjork și Prince au câștigat, fiecare, 5 trofee.