Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

OSCAR 2014: American Hustle şi Gravity conduc cu câte 10 nominalizări

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, „American Hustle”, „The Wolf of Wall Street”, „Gravity”, „Her”, „12 Years a Slave” şi „The Wolf of Wall Street” se numără printre cele nouă lungmetraje nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film, ediţia din 2014.

American Hustle şi Gravity conduc cu câte zece nominalizări. 12 Years a Slave are nouă, urmat de Dallas Buyers Club, Nebraska şi Captain Phillips cu câte şase nominalizări şi The Wolf of Wall Street cu cinci.

Joi au fost anunţate nominalizările la premiile Academiei de film americane. Astfel, lista completă a titlurilor nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film este formată din „American Hustle”, de David O. Russell, „Captain Phillips”, de Paul Greengrass, „Dallas Buyers Club”, de Jean-Marc Vallée, „Gravity”, de Alfonso Cuarón, „Her”, de Spike Jonze, „Nebraska”, de Alexander Payne, „Philomena”, de Stephen Frears, „12 Years a Slave”, de Steve McQueen, şi „The Wolf of Wall Street”, de Martin Scorsese. Cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre) din Los Angeles.

Casa de pariuri bet365.com a făcut câteva preziuni despre şansele filmelor şi actorilor înscrişi în cursă să câştige râvnita statuetă. Astfel, la categoria „cel mai bun film”, „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave” este creditat cu cele mai mari şanse să plece acasă cu cea mai râvnită statuetă a cinematografiei mondiale.

Matthew McConaughey este considerat, tot conform caselor de pariuri, principalul favorit la Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru interpretarea din „Dallas Buyers Club”.

Al doilea favorit este Leonardo DiCaprio, nominalizat cu cota 6,50 pentru prestaţia din „Lupul de pe Wall Street/ The Wofl of Wall Street”, în timp ce Christian Bale, protagonistul din „Ţeapă în stil american/ American Hustle”, este creditat cu cele mai mici şanse la câştigarea Oscarului

Categoria „cea mai bună actriţă într-un rol principal” are, şi ea, o favorită certă: Cate Blanchett, pentru rolul din „Blue Jasmine”. A doua pe listă, după şansele acordate de casele de pariuri, este Amy Adams din „Ţeapă în stil american”.