1

GRAV: Gabriel Cotabiță, șanse minime de însănătășire

Starea medicală a cântărețului Gabriel Cotabiță este în continuare gravă. Deși este stabil, medicii se arată îngrijorați privind evoluția sa. Șansele ca artistul să se trezească și să fie normal sunt, din păcate, minime.

„Formula diplomatică stare gravă, dar stabilă, este o formulă tristă, cu mare gravitate pentru soarta unui om şi noi suntem fiinţe biologice şi sociale. Problema e nu să supravietuieşti, ci cum supravieţuieşti. Dacă Gabriel Cotabiţă va supravieţui, va fi cu totul alt om, faţă de cum era el. E un tratament de recuperare specializat, dar care nu poate să înlocuiască celule distruse. Iar celulele cerebrale se recuperează într-o extrem de mică măsură. Asta e drama”, a spus doctorul Nicolae Bacalbaşa pentru Antena Stars.

Medicii de la Spitalul Floreasca spun că au obervat câteva progrese în ceea ce privește starea de sănătate a artistului, însă acestea nu sunt relevante. Medicii l-au deconectat de la aparate pe Cotabiță pentru puțin timp ca să verifice dacă acesta poate respira singur.