Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fiica actorului Paul Walker a dat în judecată Porsche

Fiica regretatului actorului american Paul Walker, care a decedat în noiembrie 2013 într-un accident de automobil în California, a dat în judecată compania Porsche.

Meadow Walker a depus luni la un tribunal din Los Angeles documente oficiale prin care acuză compania de ucidere din culpă. În acele documente se arată că Porsche a făcut economie şi nu a instalat anumite elemente de siguranţă în vehicul, iar acestea ar fi putut să evite accidentul în totalitate sau, cel puţin, să îi salveze viaţa lui Paul Walker.

Paul Walker era pasager într-un automobil Porsche Carrera GT – un model din 2005 – condus de Roger Rodas, care a pierdut controlul asupra vehiculului, înainte de a se izbi de mai mulţi copaci şi de a fi proiectat apoi într-un semafor, în Santa Clarita, la nord-vest de Los Angeles. În urma acelui impact, produs în noiembrie 2013, ambii pasageri au murit.

„Acest sistem (prevăzut la centurile de siguranţă – n.r.) a tras înapoi pieptul lui Paul Walker cu o forţă de câteva mii de kilograme, rupându-i coastele şi pelvisul, aplatizându-i scaunul şi imobilizându-l cu faţa în sus, făcându-l să rămână în acea poziţie, în viaţă, până când vehiculul a fost cuprins de flăcări, la un minut şi 20 de secunde după impact. Dacă aceste defecte de fabricaţie nu ar fi existat în modelul Porsche Carrera GT, Paul Walker ar fi încă în viaţă astăzi”, se afirmă în documentele depuse în instanţă.

Porsche nu a dat, până acum, nicio declaraţie de presă în privinţa acestor acuzaţii.