Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fabrica de produs zombie intră în faliment

Oreste Teodorescu a postat, pe blogul său, un articol în care critică vehement practicile folosite de Dan Voiculescu atât în televiziune, cât şi în politică. „Măiestria profesorului Voiculescu, supranumit şi Varanul, constă în abilitatea prin care îşi poziţionează angajaţii fidelizaţi în posturi cheie din aparatul politic. Când a avut un interes punctual a împins-o pe Mona Nicolici să candideze la primăria sectorului 1, prin 2004, dacă nu ma înşel. Evident, manevra s-a bucurat de un uriaş… eşec, Mona n-a mai revenit în televiziune, ci cu greu a obţinut un post la Petrom. Ceva mai de curand, Gabriela Vrânceanu Firea trece de la promter direct în PSD, devenind un membru vocal al Comisiei Parlamentare pentru Roşia Montană. Niels Schneker sare din platoul Antenei 3, direct la dreapta lui Crin Antonescu în postura de consilier. Andrei Zaharescu pleacă de lânga soţia co-prezentator, devenind purtătorul de vorbe al premierului Ponta, iar Răzvan Zamfir, din jurnalist devine secretar general PC”, scrie Oreste pe blog.

Acum, un nou produs al fabricii de paravane cu infăţişare umană este propulsat de Felix, către vârfurile piramidei: Mirel Palada. Numit în septembrie consilier pe probleme de strategii guvernamentale al premierului Victor Ponta, Mirel va fi noul purtător de cuvânt, înlocuindu-l pe îmbătrânitul prematur, Zaharescu. Dar să nu-i plângem de milă fostului prezentator de ştiri, proaspăt divoţtat de Andreea Berecleanu, că nu a ajuns la fel de rău ca ceilalti pioni, fiind numit consul general la Cape Town. Mirel Palada este doctor în sociologie şi cadru didactic la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, acţionarul unei case de sondaje, cu rezultate mai mult decat discutabile şi vedetă Antena 3. El a declarat în iunie că renunta sa mai facă parte din conducerea CCSB postând pe Facebook o declaraţie care arată că face demersuri pentru a găsi căile juridice de a nu mai fi nici simplu acţionar la CCSB, în condiţiile în care fostul sau asociat, Mihai Motoc, pornind de la niste răfuieli cu Dan Voiculescu, deteriorează grav reputaţia acestei instituţii care şi-a dobândit experienţa şi prestigiul ştiintific. (ha, ha…). Să precizam ca Motoc deţinea la acea data 18%, alături de Camelia Voiculescu-67% şi Mirel Palada-15%. – mai scrie vedeta TV.

Precedentele încercări ale mogului de a-şi plasa oameni de încredere pe lângă panoul cu butoane ale puterii au fost nişte jalnice eşecuri, nu văd de ce mutarea cu Palada să aibă mai mulţi sorţi de izbândă! Tocmai de aceea, domnul profesor Voiculescu, ar trebui să înţeleagă că nu mai este chiar atât de talentat la acest joc ocult, mai ales că apropiaţii lui sunt cam îngrijoraţi de probelmele sale în justiţie şi nu prea se mai asociază cu domnia sa, nici măcar în platoul mare, păstorit de Gâdea. De fapt, chiar şi cei mai fideli ostaşi ai săi au lăsat-o mai moale făcând, mai degrabă emisiuni sociale şi gen Cântarea României decât pledoarii pro bono! Aşa cum constata un jurnalist, zilele trecute într-un cotidian central până şi fetele, vedetele postului, s-au măritat, Badea se bate cu Bendeac, deci cam subţire linia de rezistenţă, concluzionează Oreste. Potrivit acestuia, „cei trei muşchetari Ursu, Gâdea şi Badea se află în America pentru a-l întampina pe Ponta, căruia profesorul i-a promis câteva uşi deschise la politicienii adventişti, cică are Gâdea lipici la ei”.

„Din păcate pentru instituţia numită Voiculescu, toate aceste strategii au devenit atât de evidente pentru tânăra generaţie, încât râd şi copiii pe înfundate”, conchide Oreste.