Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Despre Andrei, culoare și pasiune

Istoria ne-a demonstrat de-a lungul timpului că stilul din fiecare epocă ne-a influențat într-un mod sau altul viețile. Că vorbim de stilul de îmbrăcăminte, de a purta machiajul sau de a ne face părul. Ne vom opri la a vorbi despre arta aranjării părului, a alege culoarea potrivită și nu în ultimul rând, a alege hairstylistul potrivit.

Dacă încă din Antichitate, atât femeile cât și bărbații acordau o mare importanță aranjării părului, ei bine, în Europa profesia de hairdresser a apărut abia în secolul al XVII-lea. Pe măsură ce sfera socială a evoluat, această meserie a căpătat diverse nuanțe complexe, de la tehnica tunsului, la tehnica aplicării culorii în mod corect, până la a coafa părul în stilurile abordate de dive și actori faimoși.

În timp ce tehnologia a progresat în mod semnificativ, unele meserii au început să își piardă din valori ceea ce a dus la dispariția lor. Există internetul, articole tips and tricks, videoclipuri pe YouTube și diverse moduri în care suntem învățați cum să ne vopsim sau să ne tundem singuri. Însă, oare de ce încă există această meserie și este destul de bine valorificată și acum? Oare ne putem lipsi de ea sau mai degrabă, putem pretinde în continuare că jucăm rolul de meseriași amatori pe mai multe domenii care există în acest univers?

Nu contează atât de mult răspunsul precum întrebarea retorică. Diferența dintre un profesionist și un amator este atitudinea, metoda de lucru abordată, curajul de a spune NU, chiar dacă oaspetele crede că e mai bine și maleabilitatea. Ba mai mult, anii de lucru din spate și experiența acumulată de-a lungul numeroaselor cursuri în ideea de a se autodeca este linia subțire care fac aceste lucruri să se diferențieze.

Vorbim mai exact de Andrei Canciu, un tânăr pasionat de ceea ce face cu toată creativitatea lui. Cu o experiență de peste 8 ani, Andrei este educator în barbering și coafor. El și-a asimilat abilitățile necesare meseriei de stilist, fiind ucenic în topul celor mai bune saloane din Sibiu, dar și din țară. Astfel, și-a descoperit pasiunea pentru frumos și a decis să participe la tot seminarii dedicate exclusiv tehnicilor actuale de colorare. După ce a absolvit Academia Cătălin Lungu care s-a bazat pe tehnicile fundamentale de tuns și geometria în tunsoare, Andrei a decis să înceapă să susțină seminarii în țară.

Premisa de la care a plecat este faptul că își dorește să sprijine industria de hairstyling și barbering în România, lucru care presupune o autoeducare continuă și actualizarea cunoștințelor pe care un profesionist trebuie să le cunoască.

Crezul pe care Andrei se bazează este că “Frumusețea înseamnă educație”. T ouché ! Precum și meseria sa presupune să fii migălos cu ustensilele, să ai respect pentru părul clientelor și rezultatul final să fie peste metamorfoza așteptărilor.

Pe Andrei îl găsiți la Glam Studio nr. 50 pe strada Ferdinand, în fiecare zi de Duminică și Luni între 10-18. Va fi o plăcere pentru înfățișare!