Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cauza morţii lui Prince începe să fie elucidată

Au curs în toată lumea omagii pentru Prince, muzicianul american care a murit joi, 21 aprilie 2016, la doar 57 de ani. Era un “artist revoluţionar”, cu un talent “infinit”, a declarat Mick Jagger, în timp ce Madonna l-a numit un “adevărat vizionar”.

Paramedicii l-au găsit fără suflare la reşedinţa lui din Minneapolis, iar o anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauza decesului.

Prince a fost tratat pentru o supradoză de droguri cu şase zile înainte de deces, precizează mai mai multe surse pentru site-ul american TMZ.

Avionul privat a lui Prince a aterizat de urgenţă în Moline, Illinois, vinerea trecută, la câteva ore după ce a susţinut un concert în Atlanta. La acea vreme, apropiaţii săi spuneau că se “lupta” cu o gripă. Infomaţia ridică semne de întrebare, deoarece avionul său mai avea 48 de minute până să ajungă la destinaţie, înainte să aterizeze neprogramat.

Mai multe surse de la Spitalul din Moline au precizat pentru TMZ faptul că Prince a fost dus în grabă la spital, iar medicii i-au administrat o “doză-şoc”, un tratament intensiv de salvare “tipic”, care contracarează efectele morfinei sau ale heroinei. Sursele citate continuă relatările, precizând că medicii l-au sfătuit pe Prince să rămână în spital cel puţin 24 de ore. Apropiaţii săi au cerut o rezervă privată, iar când au aflat că acest lucru nu este posibil, Prince şi cei care îl însoţeau au decis să ceară externarea. Cântăreţul a fost tratat timp de 3 ore, după care cu avionul personal a ajuns la reşedinţa sa.

Pe 16 aprilie, la o zi după ce a fost tratat de urgenţă în spital, Prince a apărut la un concert privat, foarte aproape de locuinţa sa din Minnesota, unde şi-a convocat o parte din fani. Toate celelalte concerte programate au fost anulate din motive de sănătate.

Surse medicale contactate de MEDIAFAX precizează că o gripă severă, care necesită tratament de urgenţă de trei ore, nu dă posibilitatea pacientului de a-şi continua activitatea relativ normal. Din contră, necesită terapie intensivă de câteva zile. Astfel, se susţine faptul că nu gripa a fost cauza decesului.

Au fost făcute mai multe încercări de contacta reprezentanţii lui Prince pentru comentarii, dar aceştia preferă să tacă.

Deplasările frecvente ale superstarului la farmacia cea mai apropiată de locuinţa sa, din ultima săptămână, indică în mod clar probleme de sănătate. Prince ar fi mers la farmacia locală chiar cu câteva ore înainte de a muri. Era a patra oară când mergea la farmacia de lânga reşedinţa din Minnesota, în ultima săptămâna, ceea ce sugerează că starea lui e sănătate era cu mult mai gravă decât o simplă gripă.

TMZ este în posesia unei fotografii în care Prince este surprins lângă maşina sa, părăsind farmacia Walgreens, în aproprierea reşedinţei sale din Minnesota, miercuri noaptea, în jurul orei 19:00, în seara zilei ce a precedat decesul. Sursele citate de TMZ precizează, de asemenea, că Prince frecventa această farmacie de ani, dar în acea seară, angajaţii farmaciei au fost îngrijoraţi pentru că vedeta arată mult mai fragil şi nervos decât de obicei.

Interpret, compozitor şi instrumentist, Prince ne lasă o moştenire muzicală uriaşă. În cariera lui de aproximativ patru decenii, a înregistrat aproape 30 de albume, vândute în peste o sută de milioane de exemplare. A primit şapte premii Grammy, un Glob de aur şi un Oscar.

Prince Rogers Nelson, pe numele său complet, s-a născut în 7 iunie 1958. A dovedit încă de la o vârstă fragedă că are talent. A învăţat cu uşurinţă să cânte la chitară şi la pian. La doar şapte ani îşi compunea prima piesă. Şi-a lansat primul album în 1978, pe când avea doar 19 ani. Cariera lui a luat însă avânt odată cu lansarea albumelor 1999 şi Purple Rain. Cel din urmă i-a adus două premii Grammy şi un Oscar, în 1985. Artistul urma să îşi lanseze memoriile anul viitor.