Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Câştigătorii Galei Premiilor Muzicale Radio România

Duminică seara, la Sala Radio din Bucureşti, a avut loc cea de-a XIV-a ediţie a Galei Premiilor Muzicale Radio România. Premiul Artistul anului 2015 i-a revenit celebrei şi controversatei cântăreţe Delia. Artista a câștigat și premiul pentru piesa anului, cu „Inimi desenate”, muzică și text Alex Pelin și Ovidiu Baciu, dar și premiul, nou înființat, Big Like – Facebook pentru aceeași melodie.

La categoria Cel mai bun duo/grup câștigători au fost Direcția 5 feat. Alinka cu piesa „Te iubesc”, muzica Marian Ionescu, text Florin Dumitrescu.

Pentru Cea mai bună voce masculină juriul l-a declarat câștigător pe Mihail, iar la categoria Cea mai bună voce feminină premiul i-a revenit Andrei.

Distincția pentru Albumul anului a fost câștigată de băieții de la Direcția 5 cu albumul „Te iubesc”, în timp ce Cel mai bun compozitor a fost desemnat Kazibo (Ovidiu Baciu & Alex Pelin).

Premiul Omul cu chitara a fost câștigat de cantautoarea, compozitoarea și textiera de muzică folk și rock Zoia Alecu.

Cea mai bună piesă pop a fost desemnată „Niciodată să nu spui niciodată!” interpretată de Andra feat. Cabron, iar la categoria Cea mai bună piesă pop-dance câștigători au fost Inna feat Eric Turner cu melodia „Bop, Bop”, în timp ce trupa Holograf cu melodia „De câte ori să te iubesc” a fost laureată la categoria Cea mai bună piesă pop-rock.

La categoria Cel mai bun mesaj, premiul a revenit formației Proconsul cu piesa „Un om mai bun”, iar Cel mai bun video — Youtube a fost câștigat de Shift feat. Andra cu „Avioane de hârtie”.

Premiul pentru debut i-a revenit Nicoletei Nucă.

Marius Ţeicu a primit premiul special pentru întreaga carieră, , distincția fiindu-i înmânată de Angela Similea și Corina Chiriac, iar Gabriel Cotabiță a primit Premiul de Excelență Radio România. Distincția a fost înmânată de textiera Andreea Andrei și compozitorul Ionel Tudor.

Trofeele care au fost acordate câștigătorilor au fost creații originale din cristal cu incrustații de argint, purtând semnătura artistului plastic Ioan Tămâian.

Premiile au fost înmânate de invitați speciali, compozitori și interpreți, personalități ale vieții muzicale Cornel Ilie, Mihai Pocorschi, Paula Seling, Nicoleta Nucă, Andreea Andrei, Dan Popi, Nicolae Caragia, dar și de manageri sau realizatorii de emisiuni de la Radio România Flavia Voinea, Mihai Cosmin Popescu, Ducu Bertzi, Daniela Mihai, Gabriela Scraba, Daniel Sârbu, Bogdan Pavlică. În premieră, un premiu a fost înmânat de unul dintre spectatori.