Pentru a zecea oară consecutiv în România, WWF încurajează cetățeni și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, pe 24 martie a.c., la ora locală 20.30.
În scopul transmiterii unui semnal pentru protejarea climei, de „Ora Pământului” oamenii din întreaga lume vor stinge luminile timp de oră, iar în mod ideal vor fi deconectate și toate aparatele electronice. Evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia, şi este cel mai mare eveniment internaţional care atrage atenţia asupra uneia dintre cele mai importante probleme actuale, încălzirea globală.
În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.
În România, „Ora pământului” se sărbătoreşte din anul 2009, ţara noastră devenind astfel parte dintr-o comunitate globală de peste două miliarde de oameni.
Cantitatea de energie pe care gospodăriile românilor ar putea să o economisească în timpul „Orei Pământului” ar fi suficientă, de exemplu, pentru a asigura consumul de electricitate al unui spital regional timp de un an întreg sau pentru funcţionarea iluminatului public într-un oraş cu 300.000 locuitori timp de trei luni ori pentru a ţine aprins permanent un singur bec economic LED timp de 32 de mii de ani.
„Ora pământului” este un gest simbolic prin care fiecare dintre noi trebuie să conştientizeze ce rol important avem în protejarea mediului.
Îi invităm pe români ca sâmbătă, 24 martie a.c., să stingă luminile în case și să petreacă o oră în aer liber, fie la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consume energie acasă, să dăruiască propria energie, să o investească pentru a proteja natura.
Lasă un comentariu