Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

APEL! Marii comercianţi din România ar trebui să renunţe la ambalajele din plastic

Colegul nostru de breaslă şi activistul de mediu, Dan Rusu trage un semnal de alarmă către marii comercianţi din România pentru a deveni mai prietenoşi cu mediul înconjurător. Dan Rusu solicită înlocuirea ambalajelor de plastic de la legume şi fructe cu unele din carton, hartie, canepa, in, iuta, bumbac etc.
Acesta susţine în postările sale on-line că legumele ambalate in mod absurd in plastic au mucegait, deci acestea sunt poluate cu plastic şi reprezintă un pericol pentru sănătatea publică.
„Stimați mari comercianți, MEGA IMAGE Lidl Romania Carrefour Romaniacora Romania Auchan Romania Profi Romania Penny Market RomaniaMETRO Romania Selgros Romania nu cred că vă împiedică NIMIC, decât lipsa de implicare și bunăvoință față de protejarea mediului înconjurător, să înlocuiți pungile de plastic de unică folosință cu săculeți refolosibili din materiale eco-prietenoase precum acesta din imagine (găsit la Kaufland Romania doar la un anumit produs pre-ambalat) pentru cântărirea fructelor și legumelor. Ați putea astfel să faceți un pas important înainte pentru protejarea mediului înconjurător și ați da de lucru micilor întreprinzători locali (atelierelor de croitorie) și/sau crearea unor locuri de muncă. Cu alte cuvinte DOAR beneficii.
Nu înțeleg de ce nu ați făcut deja astfel de schimbări! De ce insitați să ambalați câteva legume sau fructe în caserole din plastic? De ce sufocați câte un brocoli, mango, avocado etc. în folie de plastic? De ce nu renunțați la aceste practici care contribuie în mod direct la poluarea cu plastic? Este pur și simplu absurd și nu cred că are nici un temei economic sau comercial, ci este rezultatul lipsei unor politici interne și a instructajul personalului dvs. ca să se prevină astfel de practici privind utilizarea plasticului de unică folosință!”, susţine activistul de mediu Dan Rusu.