Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

UPDATE PERCHEZIȚII LA BĂLCEȘTI: Cei trei hoți au fost arestați preventiv

Perchezițiile domiciliare din orașul Băcești, județul Vâlcea, s-au finalizat cu arestarea preventivă a celor trei infractori, acuzați de furt calificat. Magistrații Judecătoriei Bălcești au decis ca Marian Budescu, Marian – Adrian Stoica și Daniel Codreanu să stea 30 de zile în spatele gratiilor.

Iată decizia instanței

”Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti. Arestează preventiv pe inculpaţii Budescu Marian, Codreanu Daniel, Stoica Marian Adrian, toţi cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat prev. de art.228 alin.1-229 alin.1 lit.b şi alin.2 lit.b C.pen., în dosarul nr.906/P/2016, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu astăzi, 13.01.2017, şi până la 11.02.2017 inclusiv. Cheltuielile judiciare efectuate de către stat rămân în sarcina acestuia, onorariul apărătorilor desemnaţi din oficiu, în sumă de câte 130 lei, avansându-se din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 13 ianuarie 2017, ora 16,30, la sediul Judecătoriei Bălceşti, judeţul Vâlcea”.

Din investigaţiile polițiștilor din Vâlcea a rezultat faptul că, în noaptea de 26/27 noiembrie 2016, cei trei infractori, toţi domiciliaţi în oraşul Bălceşti, ar fi escaladat gardul împrejmuitor al unei locuinţei, din comuna Ghioroiu şi ar fi pătruns în garaj, pe o fereastră, de unde ar fi sustras 1 ATV, 2 generatoare de curent, 2 drujbe, băuturi alcoolice şi mai multe unelte electrice, în valoare totală de aproximativ 18.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, a exploatării cu operativitate a informaţiilor obţinute şi a probatoriului administrat în cauză, poliţiştii de investigaţii criminale au obţinut autorizaţii pentru percheziţionarea locuinţelor celor 3 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat, iar în dimineaţa zilei de 12 ianuarie a.c., au descins la locuinţele acestora şi au pus în aplicare 4 mandate de aducere la sediul Poliţiei Bălceşti.

Persoanele în cauză reuşisără să înstrăineze toate bunurile sustrase, însă poliţiştii au reuşit recuperarea ATV – ului de la un cumpărător de bună credinţă, care, de asemenea, a fost condus la poliţie pentru declaraţii.