Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Traficanţi de droguri din Vâlcea, trimişi în judecată

Procurorii DIICOT Vâlcea au decis marţi, 14 aprilie 2015, să trimită în judecată doi traficanţi de droguri ce au fost prinşi în luna februarie a acestui an. Este vorba despre bucureşteanul Mădălin Răzvan Preda, care îi livra droguri de mare risc vâlceanului Alexandru Constantin Dumitru, iar acesta din urmă le comercializa în barurile şi discotecile din Râmnicu Vâlcea. Cei doi traficanţi de droguri au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv, magistraţii Tribunalului Vâlcea menţinându-le măsura preventivă şi ţinându-i după gratii, la Penitenciarul Colibaşi, pe durata desfăşurării procesului. Un alt inculpat în dosar este Vasile Cristian T., care este judecată în stare de libertate. Prima înfăţişare a procesului va avea loc pe data de 27 aprilie 2015. „În baza art. 346 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală; Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 10D/P/2015 întocmit de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea, privind pe inculpaţii Dumitru Alexandru Constantin, Preda Răzvan Mădălin şi T. Vasile Cristian, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei şi stabileşte termen de fond la data de 27 aprilie 2015. În baza art. 348 alin. 2 cu aplicarea art. 207 alin. 4 Cod procedură penală; Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţii Dumitru Alexandru Constantin şi Preda Răzvan Mădălin, în prezent ambii aflaţi în Penitenciarul Colibaşi, jud. Argeş” – se arată în încheierea instanţei de judecată.

Cum au fost prinşi traficanţii…

În noaptea de 18 spre 19 februarie 2015, procurorii DIICOT, mascaţii şi poliţiştii rutieri ai SPR Vâlcea au prins, pe DN7, un traficant de droguri de mare risc, care îşi vindea marfa în barurile şi discotecile din Râmnicu Vâlcea. În urma unui filtru instituit de Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) Vâlcea pe DN 7, a fost oprită în trafic o maşină în care se aflau trei tineri, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani. A urmat un control corporal al acestora, iar asupra traficantului Alexandru Constantin Dumitru au fost găsite trei punguţe din plastic şi 3 pachete din folie de aluminiu în care se aflau 105 grame cannabis. Cei trei tineri au fost duşi la sediul DIICOT din Vâlcea, pentru ca ulterior, procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată să facă o percheziţie la locuinţa lui Alexandru Constantin Dumitru, acolo unde au mai găsit 0,85 g de cocaină şi un aparat care era utilizat pentru mărunţitul frunzelor de cannabis. Alexandru Constantin Dumitru a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar anchetatorii au continuat cercetările, pentru a descoperi întreaga reţea de traficanţi.
Şi au izbutit în mare parte, ei reuşind să-l găsească pe cel care-i livra drogurile traficantului vâlcean. Este vorba mai exact despre Mădălin Răzvan Preda, care în data de 6 martie 2015, a picat în „plasa” procurorilor DIICOT Vâlcea. Oamenii legii au descoperit că tânărul traficant din Bucureşti îi trimitea cannabis vâlceanului Alexandru Constantin Dumitru, acesta din urmă vânzând drogurile în localurile din municipiul Râmnicu Vâlcea. Conform anchetatorilor bucureşteanul nu a fost prins în flagrant şi nici la percheziţii nu au fost găsite droguri, însă există date şi probe certe care atestă că el este dealerul din Bucureşti, care-i livra „marfă” vâlceanului. „Mădălin Răzvan Preda este din Bucureşti şi el vindea cannabis celor din Vâlcea. Nu a fost vorba de un flagrant, a fost arestat ca urmare a probelor strânse” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT.
De asemenea, dealerul din Bucureşti, Mădălin Răzvan Preda, a fost dus în faţa instanţei de judecată a Tribunalului Vâlcea, cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii au decis în data de 6 martie, să-l trimită după gratii pentru 30 de zile.