Acasă Justiție TÂNĂRUL care a încercat să-şi ucidă IUBITA a fost CONDAMNAT! VEZI decizia...

TÂNĂRUL care a încercat să-şi ucidă IUBITA a fost CONDAMNAT! VEZI decizia magistraţilor

În data de 31 ianuarie 2018, în jurul orei 19:30, pe raza comunei Stoilești, o tânăra de 19 ani care se deplasa către casă la volanul mașinii personale, a observat pe carosabil mai multe crengi, fiind nevoită să oprească autoturismul. Atunci a fost atacată de fostul concubin, Traşcă Dumitru Cătălin. Fata s-a luptat cu agresorul, iar acesta a înjunghiat-o.

„Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 31.01.2018, în jurul orei 19.30, inculpatul a blocat drumul comunal ce face legătura între DJ 678H din comuna Galicea şi satul Vlăduleşti, din comuna Stoileşti, jud. Vâlcea, prin aşezarea unor tufe de arbuşti pe suprafaţa drumului public, cunoscând că pe acesta urma să se deplaseze persoana vătămată C.M.A. la volanul unui autoturism, cu intenţia de a o determina pe persoana vătămată să oprească autoturismul şi să o agreseze astfel în scopul de a-i suprima viaţa. Astfel, după ce persoana vătămată a oprit autoturismul, nemaiputând să-şi continue deplasarea, în momentul în care a coborât din autoturism, în încercarea de a elibera drumul public, inculpatul s-a năpustit asupra acesteia, strângând-o de gât, încercând să o sugrume, iar pe fondul rezistenţei şi opunerii victimei, a încercat să-i suprime viaţa cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, acte de agresiune care au fost exercitate atât în interiorul autoturismului, cât şi pe câmpul de pe marginea drumului public, la circa 15 – 20 metri de locul unde se afla oprită maşina, unde autorul a condus-o pe persoana vătămată în încercarea de a duce la îndeplinire rezoluţia infracţională, actele de agresiune încetând ca urmare a intervenţiei unui martor. În aceste împrejurări, persoanei vătămate i-au fost produse leziuni traumatice atât la nivel cervical, cât şi la nivelul feţei, abdomenului şi a membrelor superioare şi care necesită 12 – 14 zile de îngrijiri medicale de la producere”, se arată într-un comunicat de presă al procurorilor vâlceni la acea vreme.

Iată că, după nici trei luni de la eveniment, magistraţii Tribunalului Vâlcea condamnă pe Traşcă Dumitru Cătălin la 3 ani şi 2 luni închisoare, 3 ani interzicerea de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoală sau alte locuri unde fata de 19 ani locuieşte sau îşi desfăşoară activităţi, plata a 3.000 de euro daune morale, plata a 530 lei către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea şi plata a 1.000 lei cheltuieli judiciare.

Iată hotărârea judecătorilor Tribunalului Vâlcea: „Condamntă inculpatul TRAŞCĂ DUMITRU CĂTĂLIN, fiul lui Nicolae şi Dumitra, născut la data de 18.11.2989, ***, aflat în stare de arest preventiv la Penitenciarul Mioveni la 3 ani închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute la art 66 lit a. b. e şi o Cod penal – dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoala sau alte locuri unde persoana vătămată C.M.A., domiciliată în comuna Stoileşti, jud Vâlcea desfăşoară activităţi.

Condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare.

Inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din pedeapsa de 6 luni închisoare, astfel că inculpatul va executa pedeapsa de 3 ani şi 2 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute la art. 66 lit a. b. e şi o Cod penal — dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoala sau alte locuri unde persoana vătămată C.M.A., domiciliată in comuna Stoileşti, sat Vlăduleşti. jud. Vâlcea desfăşoară activităţi.

Menţine măsura arestării preventive a inculpatului şi deduce din durata pedepsei perioada reţinerii şi arestării, începând cu 05.02.2018, la zi.

Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Confiscă de la inculpat cuţitul folosit la săvârşirea faptei.

Constată recuperat prejudiciul de 3.000 euro daune morale, produs persoanei vătămate.

Obligă pe inculpat la 530 lei către partea civilă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea.

Obligă pe inculpat la 1.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei”.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.