Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto nasultv.ro

SENTINŢĂ DEFINITIVĂ în dosarul Microsoft! Pedepse cu închisoarea mărite

foto nasultv.roÎnalta Curte de Casaţie şi justiţie a luat decizia definitivă în celebrul dosar Microsoft, cei 4 inculpaţi primind pedepse mărite faţă de prima instanţă.

Fostul ministru al Telecomunicaţilor, Gabriel Sandu, le-a spus magistraţilor că a făcut denunţuri la Departamenul de Justiţie al SUA, Dorin Cocoş şi Gheoghe Ştefan i-au asigurat pe magistraţi că nu vor mai încălca legea, în timp ce Nicolae Dumitru a spus completului, plângând, că are doi copii.

Iată deciziile definitive:

Dorin Cocoş – trei ani şi 4 luni

Gheorghe Ştefan – 6 ani

Gabriel Sandu, fostul ministru al Telecomunicaţiilor – 3 ani

Dumitru Nicolae – 2 ani şi 4 luni

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licențe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiții oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de firmă în considerarea Guvernului României și, implicit, permițând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Deputatul Elena Udrea a susținut în timpul procesului că la DNA există denunțuri și declarații care arată faptul că o parte din banii proveniți din afacerea Microsoft au ajuns la partid și la Vasile Blaga, însă procurorii au trimis în judecată doar patru persoane în acest caz.