Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: libertatea.ro

Românul condamnat în Malaezia la moarte, dacă este grațiat, este posibil să primească altă pedeapsă care poate să îl omoare

Foto: libertatea.roUn sultan din Kuala Lumpur ar putea să-l bucure pe moment pe Ionuț Gologan, luând o decizie de grațiere, dar în acest caz, s-ar alege cu ani grei de închisoare și o pedeapsă corporală care îi poate pune viața în pericol, bătaia cu rotanul.

Condamnarea la un număr de lovituri de rotan, este o pedeapsă dură în urma căreia deținuții rămân cu răni fizice și traume psihice.

Rotanul este din bambus, are oțel în interior și se poate muri din bătaia cu el, deoarece deținuților legați pe un cadru sub forma literei A li se administrează lovituri peste fese. După 5 lovituri de rotan, carnea se dezintegrează.

În cazul lui Ionuț Gologan, românul condamnat în Malaezia la moarte prin spânzurare, autoritățile române depun eforturi în două direcții: fie să fie predat pentru executarea pedepsei într-o închisoare din România(în cel mai bun caz), fie să fie grațiat de un sultan malaesian.

Până în prezent, nu s-a schimbat situația juridică a cetățeanului român, dar depunerea cererii de grațiere a suspendat punerea în aplicare a pedepsei capitale până se face pronunțarea asupra solicitării de grațiere.