Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PROCES RARINCA: Instanța a rămas în pronunțare!

Un verdict în cazul Mariana Rarinca versu Livia Stanciu, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție ar putea fi dat chiar în această seară. ședința de judecată a durat mai bine de 12 ore, iar magistrații George Dorel Matei și Anamaria Trancă au făcut un adevărat tur de forță.

La final, președintele competului a anunțat că instanța rămâne în pronunțare, iar decizia va fi una definitivă și executorie.

Amintim că Mariana Rarinca a fost achitată de către Curtea de Apel București, iar DNA a făcut recurs. În acest proces, părțile implicate și-au susținut fiecare poziția. Astfel, DNA a cerut o pedeapsă medie pentru infracțiunea de șantaj de care a fost acuzată Mariana Rarinca, adică 3 ani cu executare, precum și privarea de anumite drepturi civile și interdicția pe o anumită perioadă de timp de a se apropia de șeful ÎCCJ Livia Stanciu.

Livia Stanciu a solicitat ca acțiunea DNA să fie admisă, iar Mariana Rarinca a cerut să fie achitată, adică să se păstreze soluția care a fost dată inițial și care a fost contestată de DNA.