Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Primarul Fârtat se apără cu disperare în procesul penal ce-i poate aduce o condamnare

foto arhiva Vocea ValciiPrimarul oraşului Horezu, liberalul Ilie Fârtat, este disperat. El încearcă prin orice metodă să scape necondamnat în procesul penal în care este inculpat. Dosarul se judecă pe rolul Judecătoriei Horezu, iar edilul PNL este acuzat, alături de omul de afaceri Florian Nicolaescu, de comiterea infracţiunilor de fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual.

Trebuie spus că această cauză a fost disjunsă din alt dosar, dosar în care şefa Biroului Resurse Umane din cadrul Primăriei Horezu, Victoria Gheorghescu, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Ultimul termen al procesului în care primarul Fârtat este inculpat a avut loc chiar săptămâna trecută, mai exact vineri, 26 februarie 2016, cauza amânându-se până la mijlocul lunii aprilie. Însă, în disperare de cauză, edilul PNL Ilie Fârtat a solicitat instanţei să se rediscute expertiza contabilă şi să fie audiaţi martori suplimentari.

„Constată că, se impune amânarea cauzei la data de 15 aprilie 2016, ora 11:30, pentru când: Se vor cita martorii Popescu Cristian, Gănescu Dumitru şi Gînju Mircea Emil. Va proroga din nou discutarea si pronunţarea asupra expertizei contabile si asupra necesităţii audierii unor martori suplimentari, solicitate de inculpaţii Fîrtat Ilie si Nicolaescu Florian” – precizează judecătorii în minuta lor.

Reamintim că, dosarul penal a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Horezu în luna martie 2014, printre acuzaţi fiind şi actualul primar al oraşului Horezu, liberalul Ilie Fârtat. Procurorii l-au acuzat atunci pe edilul PNL de fals intelectual în formă continuată, ei concluzionând că Ilie Fârtat, ar fi facilitat obţinerea unui contract al Primăriei Horezu de către firma Sacomet, administrată de Florin Nicolaescu, prin ştergerea unei datorii a societăţii respective către bugetul local, o datorie de peste 200.000 lei, adică 2 miliarde de lei vechi. Primarul a fost ajutat de Victoria Gheorghescu – şefa Biroului Resurse Umane din cadrul Primăriei oraşului Horezu, care a radiat, din actele publice, datoria Sacomet.

Afacerile de familie ale lui Fârtat, dezvăluite de pensionarii din Horezu

Pe lângă acuzaţiile penale pentru care este tras deja la răspundere, acum, în pragul alegerilor locale, tot mai mulţi cetăţeni îi aduc acuzaţii primarului PNL din Horezu, Ilie Fârtat. De curând, câţiva pensionari horezeni ne-au transmis o scrisoare, în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de modul cum conduce oraşul edilul liberal. Redăm pasage din acea scrisoare, rezervându-se dreptul de a nu comenta şi păstrând anonimatul pensionarilor care se tem de represalii:

„Noi, pensionarii din oraşul Horezu suntem foarte supăraţi pe primarul Ilie Fârtat din următoarele motive: aveam şi noi o clădire (a primăriei) «Clubul Pensionarilor», unde ne întâlneam în fiecare zi în fiecare zi şi citeam ziare sau luam o cafea. Domnul primar Ilie Fârtat ne-a dat afară şi l-a închiriat cuscrului său Tufeanu (fiul lui Fârtat Ilie s-a căsătorit cu fiica lui Tufeanu). Chiria primită este una modică şi nici nu s-a ţinut licitaţie. (…) Străzile pe care a turnat asfalt, trotuarele au fost executate cu asistenţii sociali, dar lucrările au fost decontate cu firmele de casă ale lui Fârtat Ilie (…)”.