Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul din Măldăreşti, mai aproape de libertate!

Judecătoria Horezu a decis ca primarul comunei Măldăreşti Ionel Dragu şi Dumitru Simionescu să-şi petreacă Revelionul acasă, sub control judiciar. Decizia, care nu este definitivă, a fost luată în data de 28 decembrie 2015 şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Astfel, judecătorul de drepturi şi libertăţi din Horezu a respins sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu de prelungire a măsurii arestării preventive luată faţă de inculpaţii DRAGU IONEL, şi SIMIONESCU DUMITRU, acuzaţi de comiterea infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Magistratul a dispus punerea în libertate a inculpaţilor Dragu Ionel şi Simionescu Dumitru dacă nu sunt arestaţi în altă cauză şi înlocuirea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Dragu Ionel şi Simionescu Dumitru cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 28.12.2015 – 25.02.2016 .

„În baza art. 215 alin. 1 C.pr.pen. pe durata măsurii controlului judiciar inculpaţii Dragu Ionel şi Simionescu Dumitru , trebuie să respecte următoarele obligaţii : a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la Judecătorul de Cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat ; b) să informeze de îndată Parchetul Horezu şi Poliţia Măldăreşti cu privire la schimbarea locuinţei ; c) să se prezinte la Postul de poliţie al comunei Măldăreşti conform programului de supraveghere întocmit de acesta sau ori de câte ori este chemat ;

În baza art. 215 alin. 2 C.pr.pen.: Dispune ca inculpaţii Dragu Ionel şi Simionescu Dumitru să respecte şi următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a satului Măldăreşti din cadrul comunei Măldăreşti decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de poliţie ; b) să nu se deplaseze la sediul Primăriei comunei Măldăreşti ; c) să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere ; d) să nu exercite funcţia de primar Dragu Ionel şi asistent social Simionescu Dumitru ; e) să nu se apropie de coinculpaţii Andrei Elena Camelia, Popescu Elena Camelia , Voican Adrian Ion, Crînguşi Veronica, Zabavă Nicolae , Ciocârlan Constantin , Aldea Cristian , Coca Catalinoiu Ion , Neagu Elena Ramona , Popa Ştefan, Belciu Gheorghe, Negrea Elena Ramona şi de angajaţii Primăriei comunei Măldăreşti , de martorii audiaţi în cauză şi de expertul tehnic Dorobanţu Camelia şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect pe nici o cale ; f) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă ; g) să nu participe la manifestări sportive, culturale sau la adunări publice ; h) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poartă arme ; i) să nu emită cecuri ;

În baza art.215 alin. 3 C.pr.pen. : Atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor de mai sus ,măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se arată în hotărârea instanţei.