Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

POLIŢIST din Drăgăşani, condamnat definitiv pentru CORUPŢIE

Poliţia Vâlcea a mai scăpat de unul dintre poliţiştii corupţi, care a pătat imaginea instituţiei cu faptele sale penale. Vorbim aici de un „miliţian” care a călcat legea-n picioare, lege pe care el o aplica la anumiţi cetăţeni, dar pe care el a sfidat-o.

Agentul de poliţie Tiberiu Nuţu, a lucrat ani buni în cadrul Postului de Poliţie Drăgăşani, pretând ca poliţist rutier. Se credea intangibil şi de aceea şi-a permis să ia mită, să furnizeze informaţii secrete, să facă abuz în serviciu şi să mai facă şi afaceri care erau incompatibile cu funcţia sa.

Dar, până la urmă a fost prins şi a fost şi condamnat. Noi spunem că pentru faptele sale a scăpat ieftin, însă o decizie a instanţei nu se comentează, ci se execută.

Aşadar, la începutul acestei săptămâni, Tiberiu Nuţu s-a ales cu o condamnare definitivă dată de Curtea de Apel Piteşti, în dosarul în care este acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, furnizare de informaţii nedestinate publicităţii şi efectuarea de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia.

În mare, magistraţii instanţei definitive de la Piteşti au decis să menţină condamnarea de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare în cazul agentului de poliţie, dar şi să îi interzică cu desăvârşire să ocupe o funcţie publică pe o perioadă de 2 ani. Ba mai mult, Nuţu va fi obligat să meargă la cursuri pentru a se reintegra în societate, ţinând cont că de acum încolo el va fi perceput ca un poliţist corupt.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, împotriva sentinţei penale nr.32 din data de 25 martie 2015, pronunţată de Tribunalul Vâlcea, în dosarul nr. 4425/90/2014. Desfiinţează, în parte sentinţa, în sensul că interzice inculpatului Nuţu Constantin – Tiberiu şi dreptul prevăzut de art. 66 alin.1 lit.k ) Cod penal. (…) În baza art. 45 alin.2 Cod penal, interzice inculpatului şi drepturile prev.de art. 66 alin.1 lit.k) Cod penal, pe o perioadă de 2 ani. În baza art. 93 alin.2 lit.b) Cod penal, impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Menţine, în rest, sentinţa. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul NUŢU CONSTANTIN – TIBERIU, împotriva aceleiaşi sentinţe” – se arată în minuta instanţei.

Infracţiunile poliţistului Nuţu şi demisia…

Conform rechizitoriului pe baza căruia Tiberiu Nuţu a fost trimis în judecată, în data de 13 august 2014, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 64, pe raza localităţii Prundeni, poliţistul rutier a pretins şi primit, de la conducătorul auto V.K.A., suma de 400 lei. În schimbul mitei, Nuţu s-a angajat să nu îl amendeze pe şoferul în cauză pentru faptul că acesta a condus un autovehicul cu o viteză care depăşea limita maximă admisă pe sectorul de drum respectiv. Mai mult, o altă faptă comisă de agent s-a petrecut în data de 19 octombrie 2014, atunci când, deşi a identificat în trafic un autovehicul care efectua transport de balast, fără a deţine tichet de cântar, poliţistul Nuţu nu a procedat la constatarea şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare, potrivit art. 8 din HG 1373/28.10.2008 modif., prejudiciind bugetul local cu suma de 6.500 lei. Ei bine, şi în data de 30 septembrie 2014 agentul de circulaţie a comis o infracţiune de corupţie, el furnizând informaţii din bazele de date administrate de MAI referitoare la datele de identitate ale proprietarului unui autovehicul, martorei D.N., la solicitarea acesteia, permiţând astfel, accesul unei persoane neautorizate la astfel de informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii unor sume de bani sau alte foloase.

Şi pentru a completa tabloul infracţional, mai trebuie adăugat că în perioada octombrie 2013 – noiembrie 2014, agentul de poliţie Tiberiu Nuţu a realizat operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită, în scopul obţinerii, pentru sine ori pentru altul, de bani, bunuri ori alte foloase, prin aceea că a organizat şi condus efectiv activitatea de achiziţie şi comercializare de anvelope second-hand, obţinând astfel sume de bani pentru sine.

În final, nu putem să nu menţionăm că la circa o lună după ce a fost prins cu şpaga-n buzunar, Tiberiu Nuţu şi-a dat demisia din Poliţia Vâlcea, plecând cu coada între picioare.