Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Colaj

Până la jumătatea anului 2016 s-au înregistrat cauțiuni în valoare de 25 milioane de euro

Foto: ColajDin datele Poliției rezultă că aproape 25 de milioane de euro au însumat cauțiunile înregistrate în prima jumătate a acestui an. Este vorba de 37 de persoane cercetate pentru diverse infracțiuni, cărora procurorii le-au cerut să aducă garanții care în unele cazuri au ajuns la mii de dolari.

Sumele depuse într-un cont la dispoziția parchetului care se ocupă de anchetă, garantează că cel care le depune nu va încerca să fugă de justiție.

Procurorii anticorupție au luat măsuri care au dus și la un record al cautiunilor în sensul că cea mai mare cauțiune, peste 58 de milioane de lei(circa 13 milioane de euro) a fost acoperită prin bunuri de deputatul Sebastian Ghiță.

Omul de afaceri Dan Adamescu a avut de acoperit o cauțiune de peste 8 milioane de euro, iar Ioan Neculaie este și el în topul cautiunilor mari cu aproape 5 milioane de euro.

Din punct de vedere legal, la finalul procesului, în cazul unei achitări, cauțiunea se restituie. În cazul în care cel care a depus-o este condamnat, suma depusă este folosită pentru acoperirea cheltuielilor de judecată și a eventualului prejudiciu.

Concluzia este că libertatea costă mult.