Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

OMERTA, respectată de Sorin Oprescu și fostul său șofer

Motivarea deciziei din 30 septembrie a Tribunalului Bucureşti de a prelungi mandatul de arestare a primarului suspendat Sorin Oprescu conține detalii importante despre modul cum Sorin Oprescu şi fostul său şofer Cristian Stanca, zis Grenadă comunicau chiar în duba poliției.

Cei doi au stabilit prin semne să respecte în continuare „codul tăcerii”, acesta fiind unul dinrte motivele pentru care magistrații au decis ca Sorin Oprescu să rămână în continuare după gratii.

Mai mult, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la tribunal a considerat că lăsarea în libertate a lui Oprescu ar influenţa desfăşurarea anchetei deoarece ar putea comunica liber cu ceilalţi inculpaţi din dosar.

„Deloc de neglijat în privinţa inculpaţilor Oprescu Sorin şi Stanca Cristian este şi ‘discuţia’ pe care cei doi au purtat-o la data de 17.09.2015 în autovehiculul aparţinând D.G.P.M.B. destinat transportului persoanelor private de libertate, din care rezultă că primul este în continuare interesat ca persoanele apropiate lui să păstreze tăcerea cu privire la activitatea infracţională derulată împreună, în timp ce al doilea este dispus să păstreze această tăcere. În acest sens, se remarcă că, pe parcursul discuţiei ce a urmat între cei doi inculpaţi, după ce s-au salutat şi a urmat un scurt moment de linişte, inculpatul Stanca Cristian i-a spus din buze inculpatului Oprescu Sorin: ‘Nu’ şi, după 2 secunde, a făcut cu degetul arătător un semn în formă de X în dreptul buzelor. Or, simplul fapt că inculpaţii au profitat de prima ocazie pe care au avut-o pentru a asigura că a fost respectat ‘codul tăcerii’ este exemplificativ pentru prejudiciile care ar fi aduse urmăririi penale dacă inculpaţii ar putea să comunice în mod liber”, se arată în motivare.