Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Neculai Onțanu, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

Procurorii DNA au aratat ca in perioada 2006-2007, Neculai Ontanu care era Primar al Sectorului 2 si presedintele subcomisiei de fond funciar, impreuna cu secretarul subcomisiei Sutru Toma, ignorand opiniile formulate de departamentul juridic al institutiei pe care o conducea, a facilitat reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri(in total 83.500 mp) situate pe raza sectorului 2.

Directorul departamentului juridic, intr-o nota referitoare la dosarul de retrocedare, arata ca dosarul este incomplet si ca din el lipsesc mai multe documente clarificatoare cu privire la intinderea dreptului revendicat si modalitatea de reconstituire. In aceeasi nota, se solicita obtinerea unui punct de vedere din partea Autoritatii Nationale pentru Reconstituirea Proprietatilor.

Procurorii DNA au aratat ca demersurile facute de Neculai Ontanu si Sutru Tomaau avut un caracter atipic: Au pastrat documentatia in biroul secretarului subcomisiei de fond funciar, au ignorat opiniile formulate de departamentul juridic, au formulat propunerea de reconstruire in lipsa avizului emis de acest departament.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dispus arestarea preventiva a lui Ontanu Neculai pentru o perioada de 30 de zile.