Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Motivare în cazul baronul ”Puișor”: A furat, dar a dat la săraci!

Deputatul Florin Popescu, căruia i se mai spune și baronul ”Puișor”, a primit o candamnare de doi ani de închisoare de la magistrații Îanltei Curți de Casație și Justiție, acesta contestaând deja decizia.

În motivarea lor, magistrații arată că au existat probe pentru ca Florin Popescu să primească o condamnare cu executare.

„Probele au dovedit folosirea de către Florin Popescu a influenţei funcţiei de conducere din partid pentru a fi obţinuţi fără plată pui congelaţi, al căror transport, la solicitarea sa, a fost supravegheat de comisari ai Gărzii Financiare, și care au fost depozitaţi la sediul unei firme aparţinând unui membru PDL și împărţiţi, din curtea unui alt membru PDL, către primari, iar ulterior distribuiţi, în localităţile din județul Dâmboviţa, în perioada Floriilor, înainte de alegerile locale”, se arată în motivarea ÎCCJ potrivit Digi 24.

Deputatul Florin Popescu s-a apărat susținând că a obținut puii sub formă de donație pentru partid, ulterior aceștia ajungând la persoanele defavorizate din Dâmbovița.

„Acest aspect este real și va conduce la aplicarea unei pedepse sub medie, însă instanța va reține și faptul că demersul a fost determinat de alegerile din acel an, de faptul că folosea inculpatului și partidului său, de faptul că nici bunurile distribuite, nici depozitarea lor, nici paza și nici transportul puilor nu au fost plătite de inculpat”, mai arată ÎCCJ.