Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„MILIŢIANUL” PIEPTEA, trimis în judecată pentru FALS în ÎNSCRISURI

Poliţistul Gheorghe Pieptea a călcat, din nou, în „străchini”. După ce a fost anchetat pentru că a ameninţat un vâlcean cu arma de vânătoare, „miliţianul” a mai ajuns încă o dată în vizorul procurorilor, de data aceasta el fiind acuzat de comiterea unor grave fapte penale. În data de 25 septembrie 2015, poliţistul Pieptea a fost dat pe mâna justiţiei, el fiind trimis în judecată pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Până anul trecut, Gheorghe Pieptea a fost şeful de post al Postului de Poliţie Stoileşti, acolo unde poliţistul a făcut numai nelegiuiri. În 2014 însă, el a fost îndepărtat din fruntea structurii respective şi pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, după ce pe numele său a început o anchetă penală.

Gheorghe Pieptea a fost acuzat de abuz în serviciu – art. 297 Cod penal, fals material în înscrisuri oficiale – art. 320 Cod penal, falsul intelectual – art. 321 Cod penal şi uz de fals – art. 323 Cod penal. În fapt, în anul 2014, „miliţianul”, în calitate de şef de post al Postului de Poliţie Stoileşti, a întocmit un proces-verbal în fals, semnând documentul în locul altei persoane. Este vorba despre plângerea unui cetăţean al comunei Stoileşti, care a fost ameninţat şi înjurat de către un vecin de-al său. Poliţistul nu a făcut cercetări în acest caz, dar, cu toate acestea, a întocmit un proces-verbal în care specifica că reclamantul a renunţat şi şi-a retras plângerea, proces-verbal pe care l-a semnat în locul persoanei vătămate. Falsul a fost descoperit la scurt timp, iar în cauză a fost efectuată o expertiză grafologică, în urma căreia poliţistul Pieptea fiind găsit vinovat pentru falsificarea semnăturii persoanei care a întocmit plângerea.

Ca atare, dosarul deschis de colegii săi de la IPJ Vâlcea a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, procurorii luând decizia, în data de 25 septembrie 2015, de a-l trimite în judecată pe poliţistul Gheorghe Pieptea.

Oameni ameninţaţi cu arma de vânătoarea de poliţistul Pieptea

Aşa cum spuneam, despre Gheorghe Pieptea am mai scris şi în trecut, mai exact în luna februarie 2014. Aflat, într-o stare avansată de ebrietate, într-un bar din parcarea de la Budeşti, şeful de post de la Stoileşti s-a luat la harţă cu un bărbat din bodegă, un anume Gabriel Stoica. După ce şi-au aruncat cuvinte grele, s-au înjurat ca la uşa cortului, s-a trecut la ameninţări. Astfel că, la un moment dat, poliţistul Gheorghe Pieptea l-a ameninţat pe Stoica, dar şi pe cei ce i-au luat apărarea acestuia, că-i împuşcă cu armele de vânătoare. „Vă împuşc eu câinii şi vă aranjez şi pe voi!” – ar fi afirmat şeful de post al Poliţiei Stoileşti.

Oamenii au decis să sune la 112 şi să anunţe că un poliţist îi ameninţă cu moartea. Ca tare, cele două echipe de control de la IPJ Vâlcea, de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi de la Biroul Control Intern, care au ajuns la faţa locului, au decis să-i ridice puştile de vânătoare, dar şi arma din dotare a poliţistului Pieptea, începând o anchetă împotriva sa.