Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Hodorkovski, un nou mandat de arestare!

Un nou mandat de arest internațional a fost emis de către autoritățile ruse pe numele lui Mihail Hodorkovski, opozant față de Kremlin și fost oligarh exilat în Europa. Oamenii legii din Rusia îl suspectează pe Hodorkovski că ar fi autorul unui omor, care datează din 1998.

”A fost emis un mandat de arest internațional împotriva lui Mihail Hodorkovski”, a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Comitetului rus de anchetă, Vladimir Markin.

Opozantul lui Putin trebuie plasat de îndată în detenție, chiar dacă acesta locuiește în prezent în Marea Britanie, la Londra.

”Mihail Borisovici (Hodorkovski) nu-și va limita în nici un fel deplasările din cauza deciziilor vampirilor Kremlinului”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al opozantului rus, Kulle Pispanen.

Anchetatorii din Rusia susțin că Hodorkovski ar fi comandat asasinarea unui primar în Siberia în urmă cu 17 ani. Fostul patron al Iukos consideră acuzațiile politice, mai ales că dosarul a fost închis în 1998 și redeschis recent de către Comitetul de anchetă

Mihail Hodorkovski a stat aproape zece ani în închisoare după arestarea sa în 2003 și condamnarea sa pentru ”furt prin escrocherie la scară mare” și ”evaziune fiscală”, după care a fost grațiat de către președintele Vladimir Putin în 2013.