Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fostul prim-procuror Teodor Trancă îşi aşteaptă sentinţa!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas în pronunţare în dosarul de corupţie în care este judecat fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, Teodor Trancă.

Dosarul se judecă încă din 2011, atunci când a fost disjuns din celebrul dosar „Dobrişan – Ciogescu” şi când prim-procurorul judeţului Vâlcea, Teodor Trancă, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată. În acelaşi dosar, au mai fost acuzaţi pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, omul de afaceri Ovidiu-Eugen Ciogescu, administrator al SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea şi Ramona Elena Păuna, care a fost acuzată de mărturie mincinoasă.

Ei bine, prima sentinţă pe fond, a Curţii de Apel Ploiești, a fost de achitare, însă ulterior Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a casat hotărârea instanţei de fond şi a trimis dosarul spre rejudecare. A urmat o a doua hotărâre de achitare a magistraţilor de la Ploieşti, pentru ca din data de 30 septembrie 2014, dosarul să se regăsească la Înalta Curte, pentru o sentinţă finală.

În data de 5 mai 2015, magistraţii de la ICCJ au rămas în pronunţare, iar fostul prim-procuror Trancă va afla dacă va fi condamnat sau nu în data de 19 mai 2015.