Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Emilian Frâncu, în faţa eliberării din închisoare

Joi, 7 mai 2015, fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, va afla dacă pleacă acasă sau va rămâne după gratii. Asta pentru că, pe rolul Tribunalului Bucureşti se judecă cererea fostului PNL-ist de întrerupere a executării pedepsei cu închisoarea pe motive medicale.
La termenul din 7 mai a.c., Direcţia Penitenciarelor trebuie să prezinte un raport medical complet de la IML privind starea de sănătate a fostului primar Emilin Frâncu. După cum am mai anunţat, acesta a suferit recent o operaţie foarte grea, care a durat mai bine de 5 ore. Chirurgul care a făcut intervenţia chirurgicală a cerut ca bolnavului să i se respecte nişte condiţii stricte, iar o parte dintre ele nu pot fi asigurate de penitenciar. De asemenea, Emilian Frâncu a primit aprobarea de a nu mai fi deplasat la procesele de la Bucureşti, tot datorită stării sale precare de sănătate.

Condamnat pentru luare de mită

Reamintim că Emilian Frâncu a fost prins în flagrant anul trecut când primea o mită de 50.000 de lei. Fostul primar al Râmnicului a fost denunţat de către administratorul unei firme de arhitectură, Sorin Dragoş Popescu, după ce Emilian Frâncu i-ar fi cerut mită 20.000 de euro, respectiv 10% din suma de 200.000 de euro atribuită unui contract de prestări de servicii. Procurorii DNA l-au acuzat pe Frâncu că ar fi condiţionat semnarea actelor privind încheierea, derularea şi executarea contractului de prestări servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro.
În primă instanţă, după patru luni de arest preventiv, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea penală a inculpatului la patru ani cu suspendare, permiţându-i însă edilului să se întoarcă în funcţie până la o sentinţă definitivă şi irevocabilă. În luna martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe fostul edil al Râmnicului la 4 ani de puşcărie.