Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

După percheziţiile de ieri, patronul magazinelor EXTRA FRUTA a fost reţinut

La data de 17.11.2016, lucrători de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vâlcea, cu sprijinul Serviciilor Județene Anticorupție Argeș, Olt, Dolj, Gorj, Sibiu, Dâmbovița, Giurgiu, Călărași, Teleorman, Mehedinți, Bihor și Alba, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au procedat la efectuarea a 12 percheziții domiciliare, la domiciliile unor persoane fizice, sediile/punctele de lucru ale unor persoane juridice și în PCTF Bechet pentru probarea unor infracțiuni de evaziune fiscală și corupție.

„Cu această ocazie, au fost identificate și ridicate pentru cercetări documente contabile, diverse evidențe olografe, medii de stocare, sume de bani și o pușcă cu aer comprimat deținută ilegal. La finalizarea activităților, au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea 5 persoane în baza mandatelor de aducere emise de procuror. După realizarea audierilor, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura reținerii pentru 24 de ore față de T.C.F., reprezentant al unui număr de cinci societăți comerciale din județele Vâlcea și Olt, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și cumpărare de influență, precum și față de C.M., agent șef principal de poliție de frontieră în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – PCTF Bechet, pentru săvârșirea infracțiunii continuate de trafic de influență.

Totodată, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile și față de alte două persoane, respectiv față de inculpatul G.L.N., reprezentant al unora din societățile coordonate de inculpatul T.C.F., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la cumpărare de influență, precum și față de G.C.R., persoană responsabilă cu evidența contabilă primară la aceste societăți comerciale, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

În urma probatoriului administrat în cauză a rezultat faptul că, în perioada 2014-2016, inculpatul T.C.F., în mod individual ori prin intermediul inculpatului G.L.N., cu sprijinul inculpatei G.C.R., s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către bugetul statului prin neînregistrarea în documentele contabile ori alte documente legale ale acestor societăți, a tuturor veniturilor și operațiunilor comerciale realizate, dar și prin evidențierea unor operațiuni comerciale fictive. De asemenea, s-a stabilit faptul că inculpatul T.C.F., prin intermediul a cinci societăți comerciale pe care le coordona, a achiziționat din spațiu intracomunitar importante cantități de legume și fructe, marfa fiind introdusă în țară în special prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, jud. Dolj, cu fraudarea dispozițiilor legale, sustrăgându-se de la efectuarea formalităților vamale prin intermediul agentului de poliție de frontieră C.M. Acesta a primit, în perioada iulie-septembrie 2015, suma totală de aproximativ 1200 euro de la inculpatul T.C.F., în schimbul promisiunii de a interveni la funcționarii aflați în serviciu în PCTF pentru a asigura intrarea ilegală în țară a mărfurilor, banii fiind remiși prin intermediul inculpatului G.L.N. Prin activitatea de evaziune fiscală, inculpații au produs în cauză un prejudiciu bugetului de stat de peste 500.000 de euro.

Dosarul penal a fost inițiat de polițiștii din cadrul S.J.A. Vâlcea în anul 2015, iar ulterior, aceștia au desfășurat numeroase activități procedurale de administrare a probatoriului în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror. Astăzi, inculpații T.C.F. și C.M. urmează să fie prezentați Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. în administrarea probatoriului, precum și de cel al Inspectoratelor Județene de Jandarmi Vâlcea, Olt, Dolj și Bihor și al Direcției Generale de Antifraudă Fiscală cu ocazia realizării perchezițiilor domiciliare.” se arată în comunicatul DGA.