Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

DOSARUL CHILIMAN: Tăriceanu, discreditat de DNA

foto arhiva Vocea ValciiAdevărata ţintă din spatele reţinerii primarului Andrei Chiliman este, de fapt, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, unul dintre puţinii politicieni care au vociferat împotriva Laurei Codruţa Kovesi, având un discurs public anti-DNA.

Acest lucru reiese şi din referatul pentru arestarea preventivă a lui Andrei Chiliman şi a lui Vlad Moisescu, unde procurorii strecoară şi numele lui Tăriceanu. Procurorii susţin că Vlad Moisescu intervenea şi la guvernul condus de Tăriceanu, nu numai la Primăria Sectorului 1. Vlad Moisescu este acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de influenţă.

„Activitatea lui Vlad Moisescu nu s-a limitat la nivelul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, ci s-a extins si la nivelul Guvernului condus de Calin Popescu-Tariceanu, in sensul ca exercita acte de trafic de influenta determinand angajarea unor functionari de rang inalt (secretari de stat sau directori de agentii si companii de stat) in functii de conducere in ministere, companii, etc., iar in schimbul acestei activitati pretindea si primea diverse sume de bani de la acestia”, se arată în referatul de arestare preventivă prezentat de luju.ro

Probabil că menţionarea numelui fostului premier într-un dosar de corupţie este o atenţionare pentru Tăriceanu să facă ciocul mic. Sau poate chiar că în laboratoarele binomului DNA-SRI urmează să se producă un dosar penal pe numele lui Tăriceanu, iar acum doar se testează opinia publică. Rămâne de văzut.