Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: ro.wikipedia.org

Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu la Otopeni. Zeci de pasageri ai unei curse Charter Corfu-Bucureşti au intrat în ţară fără control

Foto: ro.wikipedia.orgOficiali din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră(IGPF) au declarat că pe 7 iunie, zeci de pasageri ce veneau din Corfu au intrat în ţară fără controlul documentelor, aşa cum cere procedura. Poliţia de frontieră s-a autosesizat şi cercetează posibile fapte de neglijenţă în serviciu la nivelul unor firme care operează la nivelul Aeroportului Otopeni.

În cursa charter Corfu – Bucureşti, cu escală la Cluj, se aflau 180 de români care imediat după ce a aterizat avionul au fost preluaţi cu două autobuze şi o parte dintre oameni au fost duşi la terminalul sosiri interne, unde nu le-a fost făcut controlul documentelor. Procedura obligatorie în cazul curselor externe prevede ca pasagerii să fie verificaţi la intrarea în ţara de poliţiştii de frontieră. În acest dosar au fost audiaţi angajaţi ai companiei aeriene dar şi ai firmei care operează respectivele autobuze.