Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DNA l-a trimis în judecată pe Adrian Mititelu, fostul patron de la echipa Universitatea Craiova

Omul de afaceri Adrian Mititelu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru evaziune fiscală și înșelăciune. Tribunalul Dolj va soluționa cauza.

La data când s-au întâmplat faptele, Adrian Mititelu era administrator și director general unic al SC Fotbal Club U Craiova SA. Potrivit procurorilor anticorupție, la data de 31 ianuarie 2011, Agenția Națională de Administrare Fiscală a întocmit un proces verbal de sechestru pentru bunuri mobile, prin care au fost indisponibilizate drepturile federative de joc ale celor 39 de jucători de fotbal, care activau în baza unor contracte de muncă/convenții civile în echipa Universitatea Craiova”, datorită unor creanțe fiscale de 9.906.095 lei pe care SC Fotbal Club U Craiova SA le avea către bugetul statului.

În data de 23 martie 2011, Adrian Mititelu prin intermediul secretarului general, Gigel Preoteasa, a încheiat acordul de transfer al unui jucător, fără a avea aprobarea ANAF(care era obligatorie, fiind sechestru).

În baza acestui acord, pe 24 martie 2011, Mititelu a încasat într-un cont bancar deschis în aceeași zi, contravaloarea sumei de 1.100.000 de euro.

Procurorii DNA au arătat ca banii au fost folositi pentru a achita drepturile salariale ale angajaților clubului, dar o sumă importantă a fost transferată în contul unei societăți comerciale controlată prin interpuși de Adrian Mititelu. Suma rămasă a fost executată de bancă.

Transferul nu a putut să fie înregistrat la LPF, deoarece fiind instituit sechestru de ANAF, jucătorul nu putea face obiectul unui transfer.

În dosar, ANAF-Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova s-a constituit parte civilă cu suma de 4.032.764 lei și clubul cesionar cu 5.627.864 lei.