Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: zf.ro

DNA îl acuză pe viceguvernatorul Băncii Naționale, Bogdan Olteanu că a primit 1 milion de euro și sprijin electoral de la un cunoscut om de afaceri

Foto: zf.roViceguvernatorul BNR a stat mai multe ore la audieri la DNA și a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Procurorii DNA îl acuză că în perioada iulie-noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a cerut și a primit de la un om de afaceri suma de 1 milion de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Banii au fost remiși la sediul unui partid politic.

Olteanu a fost reținut pentru trafic de influența în dosarul în care Sorin Ovdiu Vîntu este acuzat că a plătit 2 milioane de euro pentru ca Liviu Mihaiu să fie numit în funcția de guvernator al Deltei Dunării, dosar în care omul de afaceri a fost audiat joi.

În timpul audierilor, viceguvernatorul BNR ar fi recunoscut totuși că a discutat în 2008, cu Sorin Ovidiu Vîntu în privința numirii guvernatorului Deltei Dunării, însă a negat faptul că ar fi primit vreun ban.

Viceguvernatorul BNR, va fi prezentat vineri ÎCCJ cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.