Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DETALII ȘOCANTE din dosarul polițistului Berbeceanu

Amănunte şocante au ieşit a iveală în dosarul poliţistului Traian Berbeceanu, în momentul când magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au audiat prin videoconferinţă pe unul dintre martori. Este vorba despre Scaglione Cosimo, deţinut în acest moment în Penitenciarul Jilava.

Mafiotul a povestit că a fost „torturat psihic” de către procurorii DIICOT Alba Iulia doar pentru a da declaraţii compromiţătoare pentru fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. Conform declaraţiilor italianului, acesta ar fi fost ţinut într-un beci timp de cinci zile, unde a fost nevoit să doarmă pe beton.

„Vroiau cu orice preţ să îl ţină pe Berbeceanu în puşcărie. Nu mi s-a părut normal, aia nu era justiţie”, a spus Scaglione, referindu-se la procurorii DIICOT Alba.

Mai mult, în faţa judecătorilor, italianul a mai adăugat că a fost audiat ilegal, nebeneficiind de traducător, iar una dintre declaraţiile sale nu a fost tradusă, iar el nu ştie ce conţine cu adevărat. Conform martorului, procurorii i-ar fi promis şi o reducere de pedeapsă dacă dă declaraţii împotriva lui Berbeceanu.

Scaglione Cosimo ispăşeşte o pedeapsă de 14 ani, fiind acuzat de omor, tăinuire şi deţinere de arme şi explozibil. Italianul a recunoscut că face parte din structura mafiotă ‘Ndrangheta, spunând că a fost condamnat pentru un asasinat comis în timpul unor reglări de conturi între două familii mafiote.