Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Curtea de Apel Constanţa a admis cererea procurorilor DNA de arestare a lui Nicuşor Constantinescu

În octombrie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu. Condamnarea nu este definitivă.

El s-a aflat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru un prejudiciu de opt milioane de euro şi în cel al Centrului Militar Zonal, în care are şi interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Vineri seara, după ce Curtea de Apel Constanţa a admis cererea DNA de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicusor Constantinescu a fost ridicat de acasă şi dus în arestul IJP.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa avea joi termen la Curtea de Apel Constantă în dosarul Centrului Militar Zonal, dar miercuri seară a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa cu probleme urologice. Deoarece a existat mandat de aducere la instanţă pe care un echipaj de jandarmi nu l-a putut pune în aplicare, procurorii DNA Constanţa, spunând că Nicusor Constantinescu s-a sustras de la obligaţiile prevăzute prin măsura controlului judiciar, adică nu s-a prezentat la instanţă la termenele de judecată, au cerut înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului preventiv.

Nicuşor Constantinescu a spus că este victima unei nedreptăţi şi că: „Asta e România anului 2016”.