Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM refuză transferul unui judecător din Drăgăşani la Craiova

Consiliul Superior al Magistraturii refuză mutarea fostului preşedinte al Judecătoriei Drăgăşani la Judecătoria Craiova. În luna decembrie 2015, judecătorul Irina Olivia Călinescu şi-a dat demisia de la instanţa drăgăşeneană şi a cerut transferul său la o altă instanţă.

În data de 3 decembrie 2015, CSM a decis să-i accepte demisia magistratei din fruntea Judecătoriei Drăgăşani, însă nu i-a acceptat şi cererea de a îşi continua activitatea său la o instanţă similară din Craiova. Un posibil motiv pentru ca Irinei Olivia Călinescu nu i-a fost acceptat transferul este că la instanţa din Drăgăşani există un deficit de judecători de trei persoane şi nici postul de vicepreşedinte nu este încă ocupat.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât eliberarea din funcţia de preşedinte al Judecătoriei Drăgăşani, prin demisie, a doamnei judecător IRINA OLIVIA CĂLINESCU, începând cu data de 01.01.2016.

Secţia pentru judecători a hotărât respingerea solicitării doamnei judecător IRINA OLIVIA CĂLINESCU de continuare a activităţii la Judecătoria Craiova, în temeiul art. 51 alin. 1 din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare” – se arată în decizia CSM.

Numai că, magistratul Irina Olivia Călinescu a contestat hotărârea CSM – ului, urmând ca în data de 21 ianuarie 2016 să se reia discuţia pe această temă în plenul şedinţei, în cadrul Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.