Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: jurnalul.ro

Cristian Dobre, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj, reţinut pentru 24 de ore

Foto: jurnalul.roCristian Dobre este acuzat de mai multe infracţiuni de corupţie. Procurorii DNA Craiova l-au reţinut pentru 24 de ore, urmând că Tribunalul Dolj să decidă dacă va fi arestat preventiv.

DNA anunţa că în data de 6 februarie 2013, între Primăria Craiova şi mai multe firme asociate, dintre care făcea parte şi o societate controlată de omul de afaceri Cristian Dobre, a fost încheiat un contract de lucrări care avea ca obiect realizarea unui complex de agrement acvatic în parcul Tineretului din Municipiul Craiova. Proiectul era finanţat din fonduri europene şi era în valoare totală de 80.699.200 lei.

Într-un comunicat de presă, procurorii anticorupţie au anunţat că” în perioada 2013-2014, Dobre Cristian a coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situaţiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului”. Astfel, s-a schimbat integral structura de rezistenţă a unei clădiri din cadrul complexului, prin această măsură urmărindu-se reducerea costurilor ocazionate de execuţia lucrărilor, în raport cu proiectul tehnic şi devizul iniţial, astfel încât diferenţa în plus rezultată dintre sumele cerute şi cele cheltuite pentru execuţia obiectivului să fie însuşita pe nedrept.

DNA susţine că în acest fel Primăria Craiova şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au fost prejudiciate cu suma totală de 5.547.055 lei.