Acasă Justiție CORUPŢIE la GARDA de MEDIU! Comisarul şef, trimis în judecată!

CORUPŢIE la GARDA de MEDIU! Comisarul şef, trimis în judecată!

Procurorii DNA au luat decizia de a mai trimite în judecată un alt corupt. Ei l-au dat pe mâna justiţiei pe comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Ialomiţa, Cornel Vasile, care este acuzat de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană.

Conform rechizitoriului, procurorii anticorupţie au descoperit că în perioada februarie – iunie 2015, Vasile Cornel, concomitent cu exercitarea funcției publice de comisar șef la Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Ialomița, a controlat, coordonat și condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a două societăți comerciale, unde, de altfel, deținea și calitatea de asociat.

„Concret, inculpatul Vasile Cornel a contactat ori, după caz, a fost contactat de partenerii de afaceri, a făcut plata salariilor angajaților și s-a interesat în mod constant de situația sumelor de bani ce trebuiau încasate și a restanțierilor.

De asemenea, în perioada respectivă, inculpatul a dispus efectuarea de plăți către furnizori, a aprobat reparația unui autoturism aparținând societăților administrate și achiziția de carburant, a solicitat și obținut prelungirea unui contract de leasing pentru un autoturism aparținând societăților.

Comportându-se ca un administrator de fapt, inculpatul Vasile Cornel a dispus celor cei doi administratori de drept efectuarea demersurilor legale pentru recuperarea unor sume de bani neîncasate, a stabilit modul de acțiune al uneia dintre societăți la licitațiile la care urma să participe, și-a dat acordul pentru vânzarea unui utilaj aparținând celor două societăți și a solicitat și primit sume de bani din contabilitatea celor două societăți pentru repararea autoturismului personal” – se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomița, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.