Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: evz.ro

Controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu se întoarce la închisoare pentru șase ani și două luni

Foto: evz.roVineri, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv la 6 ani și 2 luni de închisoare cu executare în dosarul devalizării companiei PetromService.

Vîntu a fost condamnat pentru instigare la delapidare și spălare de bani și este obligat să plătească împreună cu ceilalți inculpați, despăgubiri de peste 83 de milioane de euro.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu și sindicalistul Liviu Luca au fost găsiți vinovați de falimentarea companiei Petromservice.

Vă prezentăm un istoric al faptelor:

În anul 2007, societatea românească a vândut activitatea de servicii petroliere pentru 325 de milioane euro. Banii trebuiau folosiți pentru ca Petromservice să-și plătească datoriile către angajați și către alte firme, dar Vîntu și fostul lider de sindicat Liviu Luca, au vrut să-i păstreze. În anul 2008, societatea de stat a cumpărat acțiuni emise de 7 firme din Republica Moldova la un preț de aproximativ 9 ori mai mare decât valoarea acelorași acțiuni la bursa de la Chișinău. Compania românească a dat 94 de milioane de euro pe ceva ce costa în realitatate 11 milioane de euro și banii au fost virați ulterior prin mai multe societăți, astfel banilor li s-a pierdut urma.

In acest fel a fost provocat falimentul Petromservice iar statul și angajații au pierdut 150 de milione de euro.