Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Condamnări grele pentru un judecător de la ICCJ şi un fost procuror general

Decizie bombă a judecătorilor în această după-amiază de luni, 22 iunie 2015, care au luat hotărârea să trimită după gratii chiar pe un coleg de-al lor, dar şi pe un fost procuror general.

Este vorba despre judecătorul Georgeta Barbălată, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de favorizare a infractorului. Barbălată şi-a dat demisia din magistratură cu doar câteva ore înainte de a afla că va petrece următorii patru ani după gratii.

În aceeaşi cauză a mai fost implicat şi un fost Procuror General, Sâmpetru Marcel. Nici acesta nu a scăpat de pedeapsă, el condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare şi pus sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 7 ani.

De altfel, un alt nume greu din dosar este cel al fostului şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, Mihai Vlad, care, de asemenea, a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi a fost pus sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 7 ani.